Kort nieuws op maandag 26 juni 2000

Vanaf maandag 3 juli is Hofstad Radio weer beluisterbaar in Den Haag en omgeving. Hofstad (Denhaag) zal een tijdelijke machtiging in het kader van het Zeeheldenfestival krijgen. Hofstad Radio zal vanaf een bijzondere locatie 24 uur per dag verslag doen van het Zeeheldenfestival aangevuld met de beste classic hits. Vele bekende radio-namen werken weer mee. De programmering en nadere informatie zal op korte termijn bekend gemaakt worden. Meer info vind u op Hofstad.nl.com

Op OranjeRadio, het internetradiostation voor de oranjefans, speelt men 24 uur per dag, 7 dagen per week alleen maar EK/WK hits. Ga naar www.come.to/oranjeradio

Wegens verhuizing zal SLAM! FM vanaf maandag morgen 9.00 tot dinsdagmorgen 12.00 niet te ontvangen zijn. Dit wegens een verhuizing van het grondstation , de studio’s en het uitzendsignaal van de Intelsat naar de Eutelsat. Vanaf 1 juli zal SLAM! Officieel starten.

In een brandbrief aan de Tweede Kamer en het kabinet dreigt de Vereniging Commerciële Radiostations (VCR) met een claim van tenminste één miljard gulden als de politiek niet afziet van de veiling van FM-frequenties.

Het Holland Festival onder leiding van Ivo van Hove heeft met 118.000 bezoekers beduidend meer belangstellenden getrokken dan vorig jaar. In 1999 kochten 91.000 mensen een kaartje voor het festival, het jaar daarvoor slechts 48.600.

Onderzoeksbureau Deloitte & Touche kwam vandaag met haar conclusies in het trendrapport voor 2000. Het bureau stelt daarin dat startende dot.com bedrijven winst zouden moeten maken om investeerders aan te trekken. Daarnaast stelt het bedrijf dat de verwachting is dat eind 2002 wap het meest gebruikte protocol is voor internettoegang zal zijn. De wap-toegang blijft volgens Deloitte & Touche niet beperkt tot alleen de mobiele telefoon: ook pda’s en andere draadloze apparatuur hebben baat bij de lichtgewicht pagina’s van wap, aldus het bureau.

Rocky Tuhuteru wordt met ingang van het nieuwe seizoen na zes jaar door Frits Spits opgevolgd als presentator van KRO’s Ontbijt-TV. Spits was de afgelopen jaren de vaste vervanger bij ziekte van Tuhuteru

De NOS en HMG hoeven nog geen programmagegevens te leveren aan De Telegraaf zolang de rechtbank zich nog buigt over de bodemprcedure die de NOS eerder dit jaar startte.

Door een foutje zijn we vrijdag enkele E-mailtjes kwijtgeraakt, heeft u nog geen antwoordt gehad, wilt u ons dan nogmaals mailen. Dank u.

Aan mobiel internetten zitten nog te veel haken en ogen. Daarom hebben alle concurrenten van KPN Telecom besloten de lancering van WAP-diensten uit te stellen tot de zomermaanden danwel het najaar.

De luistercijfers van deze maand staan weer zeer uigebreid op de RadioWereld. Leer hier meer.

De HMG is zich volgens Van der Graaf naast Veronica TV ook aan het orienteren op de toekomst van RTL 5, nu het Europese Commissie-besluit over een beperkte positie voor RTL 5 per 1 juli zal komen te vervallen.

Directeur Bielderman van Omroep Brabant is niet onder de indruk van de kritiek vanuit de Brabantse politiek op de koerswijziging van de radiotak van Omroep Brabant. Alle provinciale partijen willen dat Omroep Brabant tenminste twee regionale radio-uitzendingen blijft verzorgen in Oost- en West-Brabant. Momenteel draaien nog vier edities naast elkaar. Bielderman wil de afzonderlijke edities in de provincie Noord-Brabant echter alleen in stand houden, als de provincie met meer geld over de brug komt. (RV)

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten.

Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten (Alles is welkom) via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site.

Tevens is de RadioWereld op zoek naar een goed Columnschrijver, interesse? Laat het ons meteen weten.

Microsoft, Intel, Compaq en Digital Island gaan samenwerken om het grootste wereldwijde streamingmedia netwerk te realiseren, waarbij gelijktijdig 7,5 miljoen consumenten video streams via Internet kunnen bekijken. Het nieuwe netwerk gaat alleen werken met Windows Media bestanden. Real-bestanden van grote Microsoft concurrent Realnetworks.

De NOS en de HMG hoeven voorlopig geen dwangsom te betalen voor hun weigering om programmagegevens tegen redelijke voorwaarden te verstrekken aan De Telegraaf, zo meldde de rechter deze week, men buigt zich nog over de bodemprcedure die de NOS eerder dit jaar startte.

De Holland Media Groep (HMG) kan volgens bestuursvoorzitter Dick van der Graaf investeren, zolang zijn bedrijf dat ‘nodig acht’. Daarmee reageert de HMG-topman op de cijfers die achterblijven bij andere CLT-UFA-zenders.

MP3InfoPoint, een nederlandstalige MP3-site, heeft de site vernieuwd, waarbij de meest in het oog springende vernieuwingen bestaan uit een nieuwsrubriek, met het laatste nieuws op MP3, muziek- en internetgebied; besprekingen van hard-en software en sites; een interactieve FAQ (frequently asked questions); een nieuwsforum en een uitgebreide linkspagina. Leuk detail: deze site is een initiatief van de 14-jarige scholier Nick Lenten.

Vandaag zal de thema-avond van BNN in het teken van ‘medisch’ staan. De avond begint met ‘Barts Boot’. In dit programma gaat Bart de Graaff twee dagen zeilen met acht ernstig zieke jongeren.

Tot morgen