Search
Close this search box.

Kort nieuws op woensdag 14 juni 2000

Wat zijn de doelen en ambities van de publieke omroep en hoe willen ze die verwezenlijken? Op die vragen geeft het beleidsplan van de NOS ‘Verschil Maken’ antwoord. In het online rapport staat wat de plannen zijn van de omroepen op radio, televisie, teletekst en internet. www.omroep.nl/cbp

Fresh 102, het snelst groeiende commerciële radiostation, is al via FM 102 in een groot deel van Zuid-Holland te ontvangen. Vanaf nu kun je ook een kijkje nemen in onze studio. Zie de foto’s van de uitzendstudio. Surf naar www.fresh.fm

Radio Nationaal heeft Jeroen Soer benoemd tot algemeen directeur ad interim. Soer was ooit directeur van Radio10, heeft daarna Radio Flandria in Belgie gestart.

Een storing in het netwerk van KPN trof gisteren vooral het zakelijk verkeer via de telefoonlijnen.250 verbindingen in het land zijn gestremd.Omdat ook het bedrijf Interpay is getroffen,kan een aantal betaalautomaten het niet doen.

Radio Twente Internet zendt vanavond in beeld en geluid het gehele Benefietconcert wereldwijd op internet uit. De opbrengst van dit concert is bestemd voor de slachtoffers van de vuurwerkramp op 13 mei in Enschede. Medewerkenden zijn: Marco Borsato, Volumia, Skik, Bløf, Van Dik Hout, Abel, Total Touch, Kane, The Buffoons, City to City, Dutch Diva’s e.a. De uitzending begint op 14 juni om 18.00 uur en zal naar verwachting de hele avond duren. Het concert is te zien en te beluisteren op www.radiotwente.nl

NCRVNet.nl, de pas opgezette portal, deels voor NCRV-leden, krijgt een nieuwe lay-out. Er komen een aantal nieuwe rubrieken bij en de site gaat meer nieuws brengen.

Fox Kids wil haar imago bij ouders verbeteren en wil daar met een vriendelijker programmereing wat aan veranderen, zegt programmadirecteur Frans-Jan Punt.

DE NOS pakt uit met een uitgebeide site met het laatste nieuws, statistieken en teaminfo.

Mijn Wereld biedt een persoonlijke televisiegids. Door je voorkeuren op te geven krijg je alleen die programma’s in het overzicht die in je interessegebied liggen.

NCLR, de club van niet-commerciele radio-omroepen, heeft bij Van der Ploeg haar zorg geuit over de op handen zijnde veiling van FM-frequenties.

Het Spaanse Telefonica verwacht entertainmentconcern Endemol volgende week over te nemen. Telefonica betaalt de overname geheel in aandelen. De aandeelhouders van Endemol krijgen voor een aandeel Endemol 6,2 aandelen Telefonica. Oprichters van Endemol, John de Mol en Joop van den Ende, hebben nog een aandeel van 26% respectievelijk 28% in hun onderneming.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Tot Donderdag