Kort nieuws op woensdag 28 juni 200

De zender FOX ligt in de etelage, de moedermaatschappij vind de kijkcijfers te teleurstellend. Onder andere SBS / NET5 heeft al interesse getoond.

De Europese Commissie heeft bekendgemaakt vorige week een inval te hebben gedaan bij de kantoren van KPN Telecom en Libertel, op zoek naar bewijs over afspraken voor het kunstmatig hoog houden van internationale mobiele beltarieven.1

Er is sinds enige dagen een website met informatie, foto’s maar bovenal: MediaNieuws voor Limburgse omroepen. Zowel publieke- als commerciële omroepen kunnen terecht voor hun MediaNieuws en kunnen zodoende problemen welke zij binnen hun organisatie ervaren voorleggen aan de mede-surfers, zodat een antwoord snel gegeven kan worden. Meer info vind u op www.radiolimburg.net

Na het veilen van de radiofrequenties volgend jaar is de kans groot dat 1 miljoen mensen het signaal van Radio 1 niet meer kunnen ontvangen. Dit constateert de NOS, na het bestuderen van het zogenaamde ‘zero base’ onderzoek, dat Nozema en Broadcast Partners uitvoerden in opdracht van het Ministerie van Verkeer & Waterstaat. Doordat dit onderzoek volgens de NOS op enkele punten grote tekortkomingen vertoont, dreigt tenminste 6 pct van de bevolking in het hart van de Randstad Radio 1 niet meer te kunnen ontvangen. De NOS heeft de regering aanbevolen de FM-frequentie 90.7 van de zender Lopik in te zetten voor Radio 1, waarmee het gat in de verzorging van de nationale zender ‘gedicht’ is. Deze frequentie is nu gereserveerd voor een achtste commercieel net.

Commerciële omroepen moeten een vergoeding krijgen uit de opbrengst van de etherfrequentieveiling. Dat zegt het CDA-Tweede Kamerlid Atsma. De partij heeft zich al eerder uitgesproken tegen de veiling, maar vindt dat als het dan toch doorgaat, de veiling moet gebeuren op een eerlijke manier.

Een reclamespot in de rust van Nederland-Italie kost 154.500 gulden, zonder Nederland in de halve finale zou die 62.500 gulden gekost hebben. Voor de fianle zijn de bedragen met en zonder Nederland 174.500 en 87.500 gulden.

De digitale dagbladen doen het slecht in vergelijking met de papieren edities. Dat blijkt uit een onderzoek van de World Association of Newspapers. Aan het onderzoek werd door 550 kranten deelgenomen. Slechts vijftien procent daarvan maakt enige winst, 22 procent speelt hooguit quitte. Van alle Amerikaanse kranten maakt ruim de helft verlies, van de Europese driekwart.

Kabelbedrijven UPC Nederland, Casema, Essent Kabelcom en Mediakabel hebben in een brief aan de NV Eredivisie aangegeven gezamenlijk te willen kijken naar mogelijkheden voor een bod op de voetbalrechten.

De gemeente Zeewolde moet binnen vier maanden een nieuwe milieuvergunning maken voor zenderstation Nozema. De Raad van State heeft de huidige milieuvergunning van Nozema vernietigd. Daarmee heeft de Raad van State de gemeente Zeewolde voor een forse opgave geplaatst. Want in zestien weken een milieuvergunning maken voor een bedrijf dat zo uniek is als het kortegolfzendstation, is bijna onmogelijk.

‘Rappatongo Jack van Gelder is weliswaar een stuk enthousiaster dan z’n tv-collega Theo Reitsma, maar irriteert ook bijzonder met het ongenuanceerd in het rood brullen van de microfoon bij een doelpunt en dat was helaas nogal eens het geval bij deze wedstrijd. Lees meer bij het NRC.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten.

Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tevens is de RadioWereld op zoek naar een goed Columnschrijver, interesse? Laat het ons meteen weten.

Gerelateerde berichten