Zoek
Sluit dit zoekvak.

DE NIEUWE OMROEP VECHT BESLUIT AAN

De initiatiefnemers van De Nieuwe Omroep (DNO), Walter Etty en Aad van den Heuvel, gaan in beroep tegen de beslissing van staatssecretaris Van der Ploeg (Media) om hengeen voorlopige erkenning te geven als omroepvereniging. “Veronica werd aanvankelijkook niet toegelaten door de toenmalige minister”, zegt Van den Heuvel. “Zij heeftuiteindelijk ook bij de rechter gelijk gekregen.”

DNO wilde de komende vijf jaarprogramma’s gaan maken over ontwikkelingssamenwerking, ecologische vraagstukkenen mensenrechten, maar Van der Ploeg vindt dat de programma’s die DNO wil maken onvoldoende afwijken van het huidige aanbod bij de publieke omroep. Van den Heuvellegt dat argument naast zich neer. “Er bestaan geen nieuwe programmavormen meer in het huidige competitieve medialandschap.

Alles is al eens gedaan. Bovendien is onsnooit gevraagd de programma’s uitgebreid te beschrijven. Als dat gevraagd was,hadden we dat wel gedaan. We hebben 86.000 leden en het bestel is open. Dat zouvoldoende moeten zijn.” Van den Heuvel vindt bovendien dat een nieuwe omroep zichpas kan bewijzen als zij uitzendt.(H.v.B)