Kort nieuws op dinsdag 15 augustus

RadioWereld is nog steeds op zoek naar een 538 watcher, helaas zijn wij niet in staat om dagelijks te luisteren naar elk radiostation. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld.

Aanstaande vrijdag wordt in het programma Stenders Vroeg de nieuwe website van BB-Tara www.tara.nu geopend. Tara is blijkbaar bang dat zij uit de picture geraakt en heeft de afgelopen tijd een klein media-offensiefje ingezet. Naast haar website verschijnt zij namelijk ook nog een keertje in de Plaboy.

Over nieuws-dat-niks-om-het-lijf heeft gesproken…. De link tussen Tara en Stenders vroeg is natuurlijk haar ex-BB huisgenootje Bart Spring in ’t Veld. Wij vragen ons af wat Tara nog meer voor ons in petto heeft.

Uw mening telt op Nederland 4 ‘Bij huiselijk geweld moet de dader het huis uit’ is de stelling waarop u kunt reageren via hét discussiekanaal van Nederland: www.nederland4.nl. Wilt u reageren op de stelling in het Forum? Ga dan naar nederland4.nl. De Kern van de Zaak: 17 augustus, 22:12 – 22:57 uur op Nederland 1.Na afloop van het programma kan live verder worden gediscussieerd op www.nederland4.nl.

Geen zin om je dat dure DJ-materiaal aan te schaffen, dan is er nog een andere oplossing. Download het gratis 2,6Mb grote programma PCDJ op onderstaand adres en je kan mixen zoals de ‘normale’ dj’s. Enige vereiste is wel dat je de nodige MP3’s op je harde schijf hebt staan natuurlijk.

Met ingang van komend televisieseizoen wordt Loretta Schrijver bij de AVRO het nieuwe gezicht van ‘Alle Dieren Tellen Mee’, dat vanaf 4 september vier maal per week zal worden uitgezonden. Meer informatie vindt u op www.avro.nl/alledieren

De RadioWereld kreeg een vorige week van een goede bekende te horen dat hij een nieuwe baan zocht, als nieuwslezer in de mediawereld ! Wij meldde dat hij een professionele, vlotte nieuwspresentatie heeft en kan ook redactie voeren. Hij kan omgaan met een computer en diverse audioprogramma’s. Eerder heeft hij ervaring opgedaan bij diverse (grote lokale) omroepen. Inmiddels zijn er aan aantal sollicitaties de deur uitgegaan.

De autobiografie van The Beatles zal op 5 oktober wereldwijd in de winkels komen, dus ook in Nederland. Dat schrijft Het Boekblad van deze week. In Nederland komen vooralsnog 20.000 exemplaren van het langverwachte boek op de markt.

Eindelijk is er een site waar je alles kan vinden over klassieke muziek, maar deze is dan ook zeer uitgebreid. Na een half jaar bloed, zweet en tranen is de site eindelijk online. Klassiekemuziekradios is een site waarop directe links staan naar bijna 400 radiostations, broadcast servers wereldwijd, die live klassieke muziek uitzenden. Met deze site wordt de concurrentie ver achterwege gelaten, wat dit muziek-format betreft. Dus een bezoekje waard voor de echte liefhebber, klik hier voor een klassiek kunstwerkje.

Vrijwel alle Amsterdamse musea zijn op 11 november ’s avonds tot 01.00 uur open. Belangstellenden kunnen een passepartout kopen, dat meteen recht geeft op vervoer tussen alle deelnemende musea. Het is een idee van museummedewerkers zelf, naar buitenlands voorbeeld. Voor Amsterdam heeft de museumavond voor het eerst plaats. Het moet echter een jaarlijks evenement worden.

Omroep.nl is de gezamenlijke website van de publieke omroepen van Nederland 1, 2 en 3. Chello is de eerste internetaanbieder voor wie Omroep.nl een aparte afdeling heeft opgezet met breedbanduitzendingen! U kunt op dit moment bij chello.nl/omroep.nl/ de laatste uitzendingen van het NOS-Journaal – maximaal 30 minuten na uitzending – bekijken en die van de afgelopen week.

AT5 is de televisiezender voor nieuwsgierig Amsterdam en omstreken. 7 dagen per week en 24 uur per dag kunt u AT5 bij chello volgen. U kunt niet alleen de laatste televisieprogramma’s bekijken, maar ook het nieuws voor groot Amsterdam lezen.

MP3 het digitaal audio formaat dat veel gebruikt wordt op het Internet, zorgt voor heel wat verhitte discussies in de artiestenwereld, blijkbaar ook in de Vlaamse. Margriet Hermans wil met haar persoonlijke website haar persoonlijke mening hierover kwijt, als artiest en als Vlaams Volksvertegenwoordiger in de commissie media. Margriet is duidelijk met haar tijd mee, ze pleit dan ook voor een verandering van de muziekwereld en niet van de consument. Margriet staat open voor het mp3 formaat en meteen kan je drie van haar liedjes downloaden. Verder nog een overzicht van haar muzikale en politieke leven.

Justitie in Den Haag heeft een internationaal opsporings- en arrestatiebevel uitgevaardigd tegen twee Britse tv-journalisten en twee Britse criminelen die zich in Amsterdam met cocaïnehandel hebben beziggehouden.

‘Hollow Man’, de nieuwe science fiction-film van Paul Verhoeven, doet het goed in de VS. De film staat op de gedeelde eerste plaats op de recettelijst van afgelopen week samen met ‘Space Cowboys’ van Clint Eastwood. Beide films brachten afgelopen weekend ruim 13 miljoen dollar (ongeveer 30 miljoen gulden) op.

De eerste twee afleveringen van Zomergasten werden goed bekeken: gemiddeld 505. 000 kijkers, waarvan 61 procent behoorde tot de leeftijdsgroep van 50 jaar en ouder. Vorig jaar waren er 50.000 kijkers minder. De gast van deze week, Helga Ruebsamen, is opnieuw een literaire persoonlijkheid, en een “creatieve, enigszins chaotische geest”, zoals Van Dis onlangs zei in Humo.’ (Lees verder bij het NRC)

Veronica meldt dat het beroep omroepster blijft bestaan. Volgens een woordvoerster van de HMG spreken deze de kijkers aan die dit als ‘visitekaartje’ van de zender zien. Ook na de introductie van de nieuwe naam van de tv-zender zullen omroepsters blijven.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Vandaag geen quoate…. Weet u nog een leuke ?