Nieuw commercieel tv-station in Vlaanderen

Zender met “stijl, klasse” Vlaanderen krijgt er in de tweede helft van volgend jaar een nieuwe commerciële tv-zender bij. Het station, met als voorlopige naam TV2000, wil zich op een breed publiek van tussen de 16 en 54 jaar richten.

TV2000 zal “informatie en ontspanning in een mix van aankoop en eigen productie” brengen, aldus mede-oprichter Gaby Feyaerts in dagblad De Standaard. “Maar het wordt iets met stijl, klasse. De vulgariteit is ver genoeg gegaan in Vlaanderen.”

De initiatiefnemers van de nieuwe zender zijn allen oudgedienden van het commerciële Vlaamse station VTM. Feyaerts was ooit directeur Informatie van VTM, Roland Lommé (filmaankoper) de rechterhand van VTM-oprichter Jan Merckx, en Paul van Praet werkte als programmadirecteur bij de populaire zender.

Onder de aandeelhouders bevinden zich André en Philippe Bosman, grote namen in de film- en televisiewereld, die ook voor de technische kant van TV2000 gaan zorgen. Verder kan de zender gebruik maken van de diensten van een grote publiciteitsonderneming.

De initiatiefnemers zien de toekomst van het nieuwe station met vertrouwen tegemoet, ondanks de stevige concurrentie van andere commerciële zenders als VTM, Kanaal 2 en VT4.

TV2000 heeft al een licentie van het Vlaamse Commissariaat voor de Media, die het nieuwe station verzekert van doorgifte door alle Vlaamse kabelmaatschappijen. (SkyRadio)