Search
Close this search box.

UPC durft zenderwijziging in Amsterdam niet aan

UPC laat de zenderindeling in Amsterdam voorlopig voor wat het is. Onder dreiging van juridische stappen van enkele zenders die UPC per 1 september niet meer zou doorgeven, heeft de kabelmaatschappij besloten de nieuwe zenderindeling uit te stellen.

Op 1 september zouden onder meer Rai Uno, het Spaanse TVE en BBC World terugkomen op de Amsterdamse kabel. Andere zenders, zoals kabelkrant NieuwsNet 9, de multi-culturele zender Kleurnet en muziekzender The BOX moeten daarvoor wijken. Maar deze lieten het er niet bij zitten. NieuwsNet 9 spande een kort geding aan en The BOX kaartte de kwestie aan bij het Commissariaat voor de Media.

Uit vrees voor eventuele schadeclaims heeft UPC besloten de procedures af te wachten alvorens het televisiepakket aan te passen. Onbekend is hoe lang het duurt voor er duidelijkheid komt en de nieuwe zenderindeling in Amsterdam wordt doorgevoerd.

De kabelmaatschappij kwam tot de nieuwe indeling op advies van de Algemene Programmaraad (APR). Volgens de verdwijnende zenders heeft de raad willekeurige adviezen gegeven, zonder te kijken naar de populariteit van de zenders. (ANP)

Gerelateerde berichten