Kort nieuws op vrijdag 29 september 2000

VARA’s live-discussieprogramma Het Lagerhuis begint zaterdag met een nieuwe serie uitzendingen. Op de site staan portretten van de debaters en debat-tips. Ook kunnen internetters reageren op de wekelijkse column van Marcel van Dam

Nog een week en dan is de Dik voormekaar show weer te beluisteren.

Muziekzender MTV bezuinigt op de hoge uitgaven voor de online eenheid bij gebrek aan inkomsten. Dat betekent het ontslag voor 105 personeelsleden, 25 procent van het totaal. Ook een beursgang staat op losse schroeven.

AK Media Productions in Amersfoort is onder andere producent van jingles, commercials en vertegenwoordigt buy-out production music libraries van onder andere: Music2Hues, Lazertrax, Contempo en Private Notes, met inganag vanaf 1 januari zoeken wij een medewerker die verantwoordelijk wil/kan zijn voor zowel de jingles, commercials als de production libraries. Het gaat hierbij om zowel productie als verkoop en het onderhouden van bestaande klanten en het uitbreiden hiervan. Uw sollicitatie inclusief CV kunt u sturen naar vacatures@akmedia.nl Of kijk op www.akmedia.nl

De zeven omroepbazen die deze maand op kosten van NOC*NSF een negendaagse reis naar de Olympische Spelen in Sydney hebben gemaakt, krijgen daarover een aanslag van de Belastingdienst. Dergelijke reizen worden naar nu blijkt tegenwoordig aangemerkt als loon in natura. Lees verder in het Algemeen dagblad !

Netcoördinator Joop Daalmeijer zal het nieuwe programmaschema van Nederland 2 op een aantal punten drastisch veranderen, zo meldt de Telegraaf. Het programmaschema is slechts twee weken geleden van start gegaan, maar volgens Daalmeijer biedt het te weinig tegengas aan de commerciële concurrenten. “Toen we het schema opstelden, wisten we nog niet wat de commerciële zouden doen. We hebben ons nu de vraag gesteld of we het allemaal wel zo logisch hebben ingevuld”, verklaart Daalmeijer in de Telegraaf. Dezelfde programma˜s zullen in een andere mix uitgezonden worden.

De eerste aflevering (eigen tv-programma ) van Voetbalclub Feyenoord zal aanstaande zaterdag worden uitgezonden door SBS6. De uitzendrechten zijn voor twee seizoenen gekocht door UPC.

Het regionale commerciële radiostation Freez FM uit Friesland is vanaf heden ook op het kabelnet van UPC te beluisteren via 99.5 MHz.

Tv-hoofdredacteur Hans Maarten van den Brink van de VPRO stapt per 1 januari op.

Veel omroepen hebben te kampen met geldproblemen, dit is bij StadsRadio94 afgelopen, Men zal de komende vijf jaar van de gemeente Den Haag 160.000 gulden per jaar subsidie krijgen

Het NPS-radioprogramma Het Roze Rijk ging afgelopen zaterdag over uitgaans- gelegenheden in Suriname en lesbisch ouderschap. De uitzendingen van het programma zijn te beluisteren via de website.

Op 30 september is in Leidsekade Live het eerste deel van het concert van Radiohead te beluisteren. Verder is er op 1 oktober een optreden van Rowwen Hèze in BNN Live.

Skik komt donderdag 5 oktober op bezoek bij 3FM. De Nederlandstalige band gaat gedurende de dag een nummer schrijven. Het onderwerp kan de luisteraar nu al via de website aandragen. Bovendien is Skik overdag in de studio te begluren via live videostreams. Babbelen met de bandleden kan in de chatbox.

We worden doodgegooid met Radioprogramma’s vanuit Australië. Edwin Evers, Arbeidsvitaminen enz. Vorige week hebben we de volgende stelling aan u voorgelegd.

“Hebben Radioprogramma’s die uit Australië komen nu echt een toegevoegde waarde boven de normale programma’s vanuit Hilversum?”
250 stemmens gaven de volgende uitkomst

24 %: Ja, het is leuker!
51 %: Nee, wordt alleen maar langdradiger!
26 %: Maakt mij niets uit!

De NCRV is alweer in aanraking geweest met de media-politie. Door het te lang tonen van de naam ANWB op de beeldbuis heeft het C.v.d.M de NCRV een boete gegeven van 10.000,– Dat is dus pech (onderweg)

Er was eens…een student informatica die, om zijn lessen in praktijk te brengen, een woordspelletje geschreven had in de java-computertaal, en daar een website rond gebouwd had. Nu leek dat spelletje erg veel op Lingo, het populaire tv-programma waarin woorden geraden moeten worden. De maker van het spelletje, Marco Langebeeke, kreeg het dan ook aan de stok met IDTV dat de rechten op lingo bezit. Hij werd verplicht zijn spelconcept te wijzigen, en zou nu ook twee domeinnamen die hij in zijn bezit heeft (weblingo.net en weblingo.nl) aan IDTV moeten overdragen. Hoe dit sprookje afloopt, zal de rechter in kortgeding bepalen op 10 oktober. Ondertussen kan u online het verhaal lezen. Kijk hier voor een leuk spelletje lingo

Particulieren die willen investeren in een film-cv, kunnen nog tot in ieder geval 1 januari 2002 profiteren van de bestaande fiscale faciliteiten. Het is nog onbekend hoe de regelgeving er in de jaren daarna gaat uitzien. Er circuleren geruchten dat Nederland het succesvolle Ierse model zou willen overnemen. Dit model zou echter moeilijk naar Nederland te transponeren zijn.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Nog enkele uurtjes, en dan is het weekend…..

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email