Kort nieuws op woensdag 18 oktober 2000

Gerard FM: alweer was het raak op 3FM. Stenders was afwezig en zijn ‘vaste’ invaller Gerard Ekdom nam dus de show over. Echter, Wim Rigter is bezig met een welverdiende vakantie, en voor hem valt Gerard ook in. Gelukkig werd zijn nachtshow overgenomen anders had Gerard Ekdom negen (!) uur achter elkaar moeten presenteren. Nu was dat ‘slechts’ zes uur. Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR

VNU heeft in Nederland onder de naam Tutch (www.tutch.nl) een onafhankelijke portal gelanceerd die toegang biedt tot internet via de gsm. De portal biedt mobiel internet voor abonnees van elke telecomaanbieder. De verwachting is dat in Nederland eind 2001 meer dan 1 miljoen gebruikers van mobiele telefoons met WAP heeft.

De mogelijkheden van internet zijn ongekend, zoveel is nu wel duidelijk. Ook de mogelijkheid om een radiozender op internet op te zetten is makkelijk en snel te verwezenlijken. Je kan met je eigen radiostation de muziek uitzenden die je wilt, voor een onbekende groep of voor vrienden. Op deze site leest u over hoe je zelf webradio kan maken. Klik hier voor het artikel

Wil je een keer een Opname Bijwonen? Voor de volgende programma’s kunt u zich op een wachtlijst laten zetten: Mini Playbackshow, Goede Tijden, Slechte Tijden Quiz en Solo voor een Kind. Bel voor meer informatie met Tel: 0900 – 3001420 (22 cpm) of mail naar: publieksservice.tv@endemol.nl

’n Gevaar Op De Weg
Ben jij bang om in te parkeren, hou je je hart vast als je bij je partner in de auto zit of heb je nog nooit met een caravan gereden? Of vind je jezelf de beste chauffeur van Nederland, maar heeft je omgeving daar een hele andere mening over? Geef jezelf of iemand anders dan op voor het programma ’n Gevaar Op De Weg. Mensen worden hierin gefilmd in hun eigen auto terwijl ze aan het rijden zijn. Stuur een mail naar: gevaaropdeweg@625tv.nl

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Radio Paradijs, het regionale commerciële station vanuit Utrecht (1584 kHz) dat eerder bekend maakte deze week bekend te willen starten met live-programma’s, heeft zondag namiddag een kennismakingsprogramma uitgezonden met de ‘mannen die het vanaf nu doordeweeks doen’.

Patrick Kicken (Kicken met CK, zoals hij het zelf altijd zegt) presenteert o.a. in het weekend een radio-programma op Radio 3 FM. Naast radio is Patrick ook veel met internet bezig (en vaak combineert ie het ook: in z’n radio-programma’s besteed hij altijd heel veel aandacht aan internet) en heeft ie een zeer uitgebreide website met voornamelijk humoristische teksten, afbeeldingen, geluiden en filmpjes.

Op Radio 3 FM presenteert Ruud elke middag tussen 4 en 6 uur het radioprogramma Ruuddewild.nl of zoals hij het zelf noemt: het leukste service-programma van de Nederlandse radio. In z’n programma o.a. imitaties van Beatrix, maar ook van Piet Paulusma (Paulus Pietsma). Ook op de website kun je luisteren naar de imitaties. Alleen jammer dat je de QuickTime-plugin nodig hebt om de imitaties te kunnen beluisteren… De meeste internetgebruikers hebben die niet en moeten hem dan downloaden. Jammer, want er zijn genoeg alternatieven te bedenken waardoor de site veel toegankelijker wordt.

De Rotterdamse deelgemeente Delfshaven wil gratis telefoonkaarten uitdelen aan bewoners die regelmatig bellen met het klachtennummer voor drugsoverlast. Deelgemeentevoorzitter T. Harreman acht de kans groot dat de raad instemt met het voorstel van het bestuur. De meeste partijen zouden liefst nog verder gaan door een gratis nummer in te stellen.

Maud Hawinkels bespreekt iedere week in het VARA-programma Ff wat anders een nieuwe film. Deze filmrecensies zijn online na te lezen of te bekijken op de website

De ander afslachten met bommen. Dat kan in het nieuwe spel Bomberman, gemaakt door BNN. Speelbaar met 1 of 2 personen. Op de site staan meer games zoals Snake, Pac Man en Tetris

BN’ers over geloofsartikelen
Het radioprogramma Schepper & Co stelt iedere week vragen aan bekende Nederlanders over de twaalf geloofsartikelen. De afgelopen weken waren onder meer Corrie Brokken, Cynthia McLeod-Ferrier en Maurice de Hond aan de beurt. Deze gesprekken zijn te beluisteren.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.