Kort nieuws op woensdag 4 Oktober

Vanaf vandaag is Radio 538 in het grootste deel van Zeeland op volle kracht te beluisteren via de ether. Dankzij een nieuwe zender in Terneuzen kan iedereen in Zeeuws Vlaanderen (behalve de westkust en het uiterste oosten), Walcheren, Zuid-Beveland, Noord-Beveland en Schouwen Duiveland altijd en overal luisteren naar Radio 538 via de frequentie 101.2 FM.
Directeur van Radio 538 Erik de Zwart over de nieuwe zender: “Radio 538 blijft groeien en een uitbreiding van het ethergebied hoort daar zeker bij. We streven naar een landelijke etherdekking en zijn blij dat vanaf nu ook iedereen in Zeeland naar Radio 538 kan luisteren.”

Boom Courantenuitgeverij geeft vanaf heden een drietal krantentitels uit op het internet. Onder www.mepperlercourant.nl is de Meppeler Courant te vinden, de Opregte Steenwijker Courant is te vinden onder www.steenwijkercourant.nl en de Dedemsvaartse Courant is uiteraard te vinden onder www.dedemsvaartsecourant.nl. De bezoeker wordt bovendien in staat gesteld met de Mijn Courant-applicatie zijn eigen krant samen te stellen. Vandaag gaat ook de interactieve internetgemeenschap primaplaza.nl online.

SLAM!FM is een actie gestart ten voordele van de gegijzelde journalist Koen Voskuil onder het motto ‘Laat Koen niet barsten!’ De president van de rechtbank in Amsterdam zal zich op 10 oktober buigen over de gijzeling van Sp!ts-verslaggever Koen Voskuil.

In België is dinsdag het eerste nummer verschenen van een dagblad dat gratis verspreid wordt in trein- en metrostations en op universiteitscomplexen. De krant heet net als zijn Nederlandse tegenhanger Metro.

De dagelijkse uitzendingen van Big Brother in Belgie op Kanaal 2 kunnen gemiddeld op 495.000 kijkers rekenen. De live-uitzendingen op zondag doen het nog beter. In de maand september konden ze telkens 793.600 kijkers boeien. Zondag, bereikte zelfs 915.800 Vlamingen
De concurrerende BUS op VT 4, scoort minder goed. De Bus trekt gemiddeld 87.000 kijkers. VT 4 is hiermee niet tevreden en wil het programma bijsturen. De grootste klacht luidt dat er te weinig gebeurt. VT 4 is dan weer wel tevreden over de kijkcijfers van de survivalsoap Expeditie Robinson. Die trok zondag 377.400 kijkers.

De KRO bestaat 75 jaar. Meer dan de helft van die tijd heeft de omroep televisieprogramma’s gemaakt. De KRO grijpt haar jubileum aan om nog eens terug te blikken. Met hulp van kijkers wordt er een lijst van programma’s samengesteld die o.a. in het laatste weekend van november vertoond gaan worden. Dé kans dus om nog eens te genieten van Oebele of ’t Schaep met de vijf pooten.

De muzieksite MP3, fel geplaagd door processen allerlei, laat zich niet afschrikken en heeft bij monde van haar directeur Michael Robertson, aangekondigd dat ze binnen een maand sites gaan openen, gericht naar de Europese muziekliefhebber. De sites zullen in het Frans, Duits en Engels opgesteld zijn, maar zullen de MyMP3-dienst niet bevatten. Het is juist die laatste dienst die aan de grond ligt van de vele processen: de gebruiker kon een kopie van een CD die hij zelf in bezit heeft, uploaden naar MyMP3 om ze dan vanop eender welke computer te kunnen beluisteren.

Voorafgaand aan de presidentsverkiezing in de Verenigde Staten worden de komende weken drie nationale verkiezingsdebatten georganiseerd. De kandidaten Al Gore en George W. Bush kruisen de degens in de nacht van 3 en 4 oktober, 11 en 12 oktober en 17 en 18 oktober. De NOS zal de drie debatten vanaf 02.50 uur rechtstreeks uitzenden en later op de dag (vanaf 09.05 uur) integraal herhalen.
De internetredactie van de NOS wordt nauw betrokken bij de live-debatten. Via www.nos.nl kunnen de kijkers reageren op het debat. Ferry Mingelen en Charles Groenhuijsen zullen in de uitzending ingaan op enkele reacties.

Jan Visser is dagelijks op Radio 10 FM te horen, maar sinds kort zijn de zeer uitgebreide weersvoorspellingen, de spreuk van de dag en andere trivia van de weerman ook te lezen op deze site! Kijk hier voor alles over het weer van vandaag

Luister vanaf 16 oktober naar het ‘Holiday on Ice-spel’ bij Peter Holland en hoor hoe je kans maakt op première-kaarten! Of misschien win jij wel het VIP arrangement! Hou ook deze site in de gaten want binnenkort wordt het Xotikaspel ook hier gespeeld.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

De RadioWereld wenst vandaag ook alle dieren een fijne dag! ! !