Search
Close this search box.

Willem Lust ‘kaapt’ Endemol.tv

NOVA-verslaggever Willem Lust is aan de haal gegaan met het internetdomein Endemol.TV. Hij heeft deze tv extensies, samen met verkeer.tv en geloof.tv, gekocht van DotTV. De rechten van .tv domeinen heeft DotTV voor 130 miljoen gulden overgenomen van de koraaleilandengroep Tuvalu.

Lust heeft inmiddels Endemol.tv voor het aankoopbedrag aangeboden aan Endemol. Persvoorlichter Thomas Notemans van Endemol wil, net als Lust, niets zeggen over de hoogte van het bedrag. “Wij vinden het in ieder geval teveel. Daarnaast is het onnatuurlijk dat je voor je eigen naam geld moet betalen.

Lust verklaart dat het allemaal wat gecompliceerder ligt. “Het bedrijf heet geen Endemol.tv en het heeft bovendien niet het recht om overal een bord met ‘Endemol’ aan de muur te hangen.” Hij verwacht niet dat het bedrijf een kort geding begint om alsnog in het bezit te komen van dit domein. “De kosten daarvan zijn hoger dan de prijs die ik ervoor vraag. Bovendien heb ik de indruk dat Endemol zich niet erg druk maakt om de zaak omdat ze ook al in het bezit zijn van de veel gangbare extensies: endemol.nl en endemol.com.” Toch zou de NOVA-verslaggever een rechtzaak wel leuk vinden. “Zover ik weet, is er in tegenstelling tot de .nl domeinen, nog geen jurisprudentie beschikbaar over de .tv domeinen.” (ANP)

Gerelateerde berichten