Zoek
Sluit dit zoekvak.

JEROEN SOER EIST 80.000 GULDEN VAN RADIO NATIONAAL

Coup de théatre in commercieel radioland. Hoofdrolspeler in het verhaal is Jeroen Soer. Onder andere bekend als Jeroen Woelwater bij de zeezender Radio Mi Amigo, maar nog veel meer als oprichter van Radio 10 in Nederland en van het mislukte Radio Flandria-project in Vlaanderen.

Pas in juni van dit jaar kon Soer, dat was immers zo bepaald in zijn contract na zijn uitstap bij (het inmiddels van naam veranderde) Radio 10 Gold, opnieuw radio-gerichte activiteiten ontplooien in Nederland. Omdat het Vlaamse kabelavontuur toch was mislukt en Radio Nationaal net was gestart, kwam hij terecht op de ‘algemeen directeur’-stoel van dit nieuwe commerciële station dat eigendom is van het bedrijf ‘Un-Dos-Très Media’, waarbij Rini Schrijenberg, producer van onder meer Frans Bauer (en ooit bekend als het kindsterretje Marty) het voor het zeggen heeft.

Maar tussen Soer, Schrijenberg en het Nationaal-team vlotte het niet zo best. Het werd zelf zo erg dat de algemeen directeur nu de wacht werd aangezegd. Dit gaat blijkbaar niet zonder de obligate achterhoedegevechten. Jeroen Soer die geen loon kreeg voor zijn werkzaamheden, maar maandelijks wel een factuur van 23.500 gulden mocht overmaken aan Radio Nationaal, zou tot op heden niks uitbetaald hebben gekregen omdat hem ‘verregaande incompetentie’ wordt verweten.

In de wandelgangen is het woord ‘wanprestatie’ alom aanwezig. Waarna Soer opnieuw aan zet was en nu een beslag van liefst 80.000 gulden zou hebben laten leggen op Radio Nationaal en op de privé-bankrekening van Rini Schrijenberg. Hoeft het een betoog dat dit… ongetwijfeld wordt vervolgd? (RadioVisie)

Gerelateerde berichten