Kort nieuws op dinsdag 14 november 2000

10.20 uur
Vanaf komende woensdag, 15 november is Club Lek ook via internet te bekijken. Vanaf 15 november zal er namelijk gestart worden met het live webcasten in realvideo van de uitzendingen van Club Lek. Komende woensdag kun je dus behalve in geluid ook in beeld genieten van Bauer, Grand Piano en Of No Avail.

Eindelijk is het bekend geworden dat Ron van de Steen is gestopt bij Stadsradio Rotterdam. Ron van de Steen heeft bekend gemaakt dat hij naar Bajaradio gaat. Die via de internetsite www.bajaradio.com te beluisteren: www.bajaradio.com Het bleef moeilijk om voor Ron van de Steen een ander gepast radiostation te vinden. Bajaradio bod hem de oplossing en heeft naaste Ron van de Steen een aantal prominente DJ’s/medewerkers. Het station heeft vooruitstrevende programmering waar de DJ’s totaal zichzelf kunnen zijn. Wat voor de internet luisteraar alleen maar ten goede komt!

De website smsboy.com biedt vanaf vandaag een service om SMS-berichtjes te versturen naar bijna elke mobiele telefoon (GSM/GPS) binnen europa. Volgens oprichter van SMSboy, Shakil Khan, is de service uniek omdat andere SMS-services op internet zich beperken tot het versturen van berichten naar mobieltjes in een land

De VVD vraagt zich af of het niet in strijd is met de Europese regelgeving dat etherfrequenties aan publieke radiozenders kosteloos en met prioriteit toewezen worden,. wanneer begin volgend jaar de FM frequentieveiling plaatsvindt. Komt de commerciële omroep nu weer op de tweede plek?

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

De Britse koningin Elizabeth heeft haar entourage verboden nog langer mobiele telefoons bij zich te dragen. Het ‘voortdurend’ afgaan van dit moderne communicatiemiddel is haar een doorn in het oog, zo schrijft het Britse boulevardblad The Sun maandag.

Het aantal ‘premium’ abonnees voor Canal+ is gestegen na een lichte daling in het tweede kwartaal. Dit blijkt uit cijfers die de Canal+ Groep bekend heeft gemaakt. Eind september telde de premiumzender in Nederland 304.036 abonnementen. Het Canal Digitaal satellietboeket van de zender in Nederland had op 30 september 22.672 abonnementen. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van het tweede kwartaal.

Het Amerikaanse mediaconcern ABC heeft de omstreden politiek-roddeljournalist Matt Drudge ontslagen. Volgens ABC hangt het besluit samen met een tegenvallend aantal luisteraars van Drudges radioprogramma op zondagavond. De journalist zelf denkt dat hij is ontslagen wegens kritiek op ABC en op het moederconcern Disney.

Uitgever VNU Tijdschriften heeft blijkbaar een gat kunnen vinden dat nog door geen enkel ander internettijdschrift gevuld was. De uitgever heeft een nieuw maandelijks tijdschrift gelanceerd onder de naam ‘Internet Idee’.

Ajax wordt gered door zijn ‘media-appeal’. Als het bij de toekomstige verdeling van de tv-gelden net zo zou worden beoordeeld als de andere eredivisie-clubs dan zouden de inkomsten van de Amsterdammers drastisch teruglopen. Lees verder in de Volkskrant

De nieuwszender CNN verliest per 28 februari een van haar bekendste medewerkers: Bernard Shaw. Shaw die in 1991 bekendheid verwierf bij het verslaan van de golfoorlog gaat zich toeleggen op het schrijven van boeken.

American Update:
In verband met de nog voortdurende spannende verkiezingsrace bij deze een overzicht van alle Amerikaanse nieuwsuitzendingen en talkshows die in Nederland te volgen zijn.

CNN:
-CNN International schakelt indien nodig over op haar zuster-netwerk CNN USA en is uiteraard de belangrijkste nieuwsbron voor Europa wat betreft de verkiezingen.

CBS:
-David Letterman wordt momenteel door FOX 8 met een vertraging van een dag uitgezonden zonder ondertiteling. Voor diegenen die het dus nog niet wisten: de show van David Letterman wordt dus in de VS door CBS uitgezonden en heeft verder niets met FOX te maken.
– CBS Evening News wordt om 1.30 uur s’nachts overgenomen door de Britse zender Sky News. Het betreft de nieuwsuitzending die op dat moment ook in VS , 6 uur vroeger wordt uitgezonden.
Sky News is in Nederland te ontvangen via UPC Digital, UPC Plus TV , MR ZAP en via de satelliet Astra ongecodeerd zowel Analoog als Digitaal.

NBC:
– NBC Nightly News wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden om 00.30 uur via de Amerikaanse versie van het business-nieuws kanaal CNBC. CNBC (US). is te ontvangen van 13.00 uur tot 01.00 uur en brengt gedurende de programmering regelmatig updates van NBC News.
-CNBC (US) brengt ook Talkshows als volgt: Zaterdagavond & Zondagavond : “Jay Leno” en “Conan O’Brien”. Deze talkshows worden ook op doordeweekse avonden uitgezonden via NBC Deutschland.
-“Meet The Press”, een van Amerika’s bekendste actualiteiten rubrieken wordt ook door CNBC (US) uitgezonden op zondagavond van 18.00 tot 19.00 uur.
De 24 uurs versie van CNBC is in Nederland op 4 manieren te ontvangen:
-Via MR ZAP in grote delen van Gelderland, Limburg, Zeeland, Brabant en Gelderland
-Op enkele kabelnetten in Nederland, o.a. Schiedam, oudenbosch, Gouda e.o., Westland
-Via de Astra-satelliet in het betaalpakket van Canal Digitaal.
-En als meest toegankelijke versie analoog en ongecodeerd (m.u.v. CNBC Asia) eveneens via Astra
NBC Deutschland/Giga TV/VCNBC is digitaal ongecodeerd te ontvangen via Eutelsat Hotbird.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten