Kort nieuws op vrijdag 17 november 2000

08.50 uur

Radiospots is een nieuwe site die je alles over commercials vertelt. Informatie over de tarieven, de gebruikte muziek en de stemacteurs van deze producent van radiocommercials. Vanaf November heeft Van de Laar & Van Efferen Studio een nieuwe website: “radiospots.nl“. Op deze internetsite kunnen bezoekers een virtueel kijkje nemen in de productieruimte, actuele spots beluisteren in MP3-formaat, online bekijken wat een productie gaat kosten en de digitale nieuwsbrief lezen.

Gisternacht is er een nieuw talent toegevoegd aan Pyjama FM, hij heet Clare van achteren en is vanaf nu iedere week op woensdag op donderdagnacht te beluisteren tussen 1 en 3 uur.

Op Radio 2 komen op zaterdag de nieuwsuitzendingen van 22:00 uur en 23:00 uur te vervallen. Dit in verband met een live uitzending van de Jaren 70 Super sessie vanuit Studio Baarn in Baarn.

De Amerikaanse website MP3.com lijkt door het betalen van ruim $53 miljoen aan platenmaatschappij Universal Music in rustiger vaarwater terecht te zijn gekomen. Nadat een federale rechtbank het internetbedrijf. Lees verder in de Telegraaf

Per 1 maart volgend jaar treedt Markus Tellenbach als algemeen directeur van SBS Broadcasting in dienst. Tellenbach werkt op dit moment nog voor een Duits betaal-tv bedrijf en volgt Harry Evans Sloan op als voorzitter. Volgens Sloan zal Tellenbach het bedrijf een nieuw tijdperk binnensluizen. SBS Broadcasting is actief in 11 landen.

Veel mensen weten nog steeds niet goed wat zij in huis hebben. Vanaf 20 november a.s. stelt, alweer voor het zeventiende jaar, het AVRO televisieprogramma ‘Tussen Kunst en Kitsch’ u in de gelegenheid dit uit te zoeken. Twaalf experts kunnen beoordelen of uw object waardevol dan wel waardeloos is. De presentatie is als vanouds in handen van Cees van Drongelen.

In The Globe in Stockholm worden vanavond de MTV Europe Music Awards 2000 uitgereikt. Internationale artiesten van naam sieren de affiche voor de zevende editie. Het kostte de muziekzender niet veel moeite de sterren naar Zweden te halen. Ze weten maar al te goed wat MTV voor hun carrière heeft betekend of nog betekent. Lees verder in het AD

Vanaf half december zal Amsterdam beschikken over een megaclub met een maximale capaciteit van 5000 personen. Het danspaleis, dat The Zone gaat heten is met 2200 vierkante meter de grootste club van Amsterdam.

Er komt geen landelijke vuurwerkcampagne dit jaar op radio en tv. De twee stichtingen die het deze zomer van SIRE overnamen hadden onvoldoende tijd voor de voorbereiding en hebben geldgebrek. Er is ruim 5 miljoen nodig om deze actie goed te laten verlopen.

Katja Schuurman is een van de drie nieuwe sterren in de comedyserie All Stars van de VARA. Samen met Dirk Zeelenberg en Kees Boot maakt zij haar opwachting in de nieuwe reeks afleveringen over het voetbalelftal van de Swift Boys die vanaf woensdag 6 december wordt uitgezonden.

MP3.com hoopt nog deze maand opnieuw te starten met zijn muzieksysteem My.MP3.com. De dienst is niet meer gratis maar gaat werken op basis van een betaald abonnement. Dat heeft de directeur van de muziekaanbieder, Michael Robertson, verteld aan de Amerikaanse nieuwsorganisatie CNN.

SBS6 mag de aflevering van het programma Breekijzer met een onderwerp over Farm Food uitzenden. Dat heeft de President van de Rechtbank in Amsterdam bepaald. De fabrikant wilde met een kort geding uitzending voorkomen van een aflevering waarin iemand Farm Food aanklaagt. Eén van zijn honden moest geopereerd worden nadat een bot van de fabrikant afbrak en in zijn maag terecht kwam. Farm Food zegt door deze uitzending onnodig schade te lijden en eiste een uitzendverbod onder een dwangsom van 3 miljoen gulden. Maar de rechter meende dat censuur vooraf slechts onder zeer bijzondere omstandigheden toepasbaar is. De uitzending gaat nu komende maandag gewoon door.

Muziek van de pc naar de stereo-installatie zonder kabels. Een Amerikaans bedrijf komt met een apparaat om op een computer opgeslagen muziek zonder kabels via de stereoset af te spelen. Die stereo mag daarbij best vier kamers verderop staan. Het gaat om het apparaat AudioStation van Voyera Turtle Beach.

Het Duitse topmodel Claudia Schiffer prijkt tot kerst door heel Europa en de VS in schaarse lingerie op reclameborden van het Zweedse textielconern Hennes&Mauritz. Schiffer is het tiende model dat H&M voor zijn jaarlijkse kerstcampagne levensgroot tentoonstelt op meer dan 100.000 enorme plakkaten.

De Haagse band Kane heeft donderdagavond tijdens het gala van de MTV Europe Music Awards in Stockholm de prijs voor beste Nederlandse act in de wacht gesleept. Het was de eerste keer dat MTV een aparte prijs voor Nederlandse artiesten had.

De Vereniging Nederlandse Poppodia heeft alle 65 leden opgeroepen vrijdagavond om tien uur een minuut lang oorverdovend lawaai te maken als protest tegen een aantal nieuwe belastingmaatregelen. Volgens een betrokkene doet zeker meer dan de helft mee, waaronder Paradiso in Amsterdam en Het Patronaat in Haarlem. De initiatiefnemers maken zich boos omdat door podia verstrekte hotel- en transportkosten worden belast. Ook de gages die eigenlijk onkostenvergoedingen voor beginnende bands zijn, ontkomen daar niet aan. De Vereniging pleit onder meer voor een drempel tot 3000 gulden aan onbelaste kostenvergoedingen per gezelschap (of 500 gulden per artiest).

Het OlonNieuws nummer 9 wordt alweer rond verstuurt maar u kunt het natuurlijk ook hier vinden, of evtentueel als PDF-file downloaden

Mediaconcern SBS Broadcasting heeft in het derde kwartaal van dit jaar een operationeel verlies geleden van $ 9,13 mln, vergeleken met een verlies van $ 15,25 mln in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde naar $ 82,54 mln, vergeleken met een omzet van $ 84,32 mln een jaar eerder. Op basis van lokale valuta steeg de omzet van SBS Broadcasting in het derde kwartaal met 14%, vooral dankzij omzetgroei bij de Nederlandse televisieactiviteiten. De omzet bij SBS6 en de tweede zender Net5 groeide hier met 23% naar ruim $ 5 mln…’

Yahoo presenteert nieuwe zoekfunctie voor films. Door het initiatief wil Yahoo het entertainmentaanbod via de site vergroten. De zoekfunctie is een goede mogelijkheid voor bedrijven die zich bezighouden met het ontwikkelen van webamusement.

Sultans of Swing van Dire Straits en Dancing Queen van ABBA. Ken je ze nog, die steengoede hits uit de jaren 70? Toto ene met morgen (18 november) kun je op Radio 2 genieten van de Week van de Jaren 70. Heel veel muziek, natuurlijk, maar ook nieuws uit die tijd. De week wordt afgesloten met de Jaren 70 Super Sessie. Op de speciale website De Week van de Jaren 70 vind je de top-70 uit de jaren 70 en de op de radio uitgezonden nieuwsblokjes. Verder zendt de site iedere werkdag tussen 23.00 en 24.00 uur een concert uit de jaren 70 uit. Verlang je wel eens terug naar die tijd, dan wordt het voor jou zeker genieten.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten