Zoek
Sluit dit zoekvak.

Actie voor behoud show David Letterman

Het besluit van SBS om de programmering van de in november opgekochte tv-zender Fox 8 eens flink op te schudden valt niet bij iedereen in goede aarde. Met name het verdwijnen van de serie Dawson’s Creek leidde tot verontwaardigde reacties. Volgens het ANP ontving Fox 8 maar liefst 3.000 protestmailtjes. Het lijkt erop dat ze bij Fox binnenkort weer een berg mailtjes kunnen verwachten: fans van de ‘bedreigde’ Late Show van David Letterman organiseren zich op internet.

SBS ziet geen toekomst voor de talkshow van David Letterman. Volgens SBS zou Letterman ’te Amerikaans’ zijn. In 1997 werd Letterman al bij RTL 5 van de buis gehaald, wegens te lage kijkcijfers. Een protestactie op internet, waaraan bijna 1.500 mensen meededen, kon de Holland Media Groep, eigenaar van RTL 5, destijds niet vermurwen.

Maar in 1998 kwam Letterman terug op de Nederlandse televisie: bij Fox. Ook bij Fox trekt Letterman weinig kijkers. Onlangs besloot Fox te stoppen met de ondertiteling van het programma van de in Amerika razend populaire presentator. Officieel om zo actueler te zijn, officieus om geld te bezuinigen. Per 1 januari verdwijnt het late night programma helemaal, zo is nu het plan.

Verschillende sites roepen Letterman-fans daarom op protestmailtjes naar SBS en Fox 8 te sturen. In een discussieforum op een van de Nederlandse Letterman-sites wijst een van de discussiedeelnemers er fijntjes op dat Letterman meer kijkers trekt het nieuws op Net5 en het programma Webstrijd. “En die programma’s blijven wel gewoon op de buis!” Ook zijn er plannen voor een actie ‘Dave op 3’. Letterman zou thuishoren bij de publieke omroep, omdat hij inmiddels is uitgegroeid tot ‘cultuursymbool’, betogen de Letterman-fans. (Smallzine)

Gerelateerde berichten