Search
Close this search box.

Kort nieuws op Dinsdag 5 December 2000

10.10 uur

Vandaag is Sinterklaas weer jarig. Hoe oud hij is geworden is nog steeds onbekend. Nog steeds geeft hij iedereen een leuk cadeau, maar krijgt hij zelf ook iets leuks ?

Op de webhalte van de Philip Freriks Fanclub vind je publicaties over en van deze geliefde nieuwslezer. En waarde Hollanders, je kunt zo maar gratis en voor niks, noppes, nada, lid worden van deze sympathieke vereniging.

Zolang de klassieke radiozender Radio 4 bestaat wordt er al publiekelijk over gelamenteerd. Scoorde de zender zo’n vijf jaar geleden nog een luisterdichtheid van 2 procent, nu is dat volgens het Continu Luister Onderzoek van Intomart teruggelopen tot 0,3 procent, hetgeen neerkomt op ruim 40.000 luisteraars. Voor de programmamakers niet echt om blij van te worden. Lees verder in het NRC

Jantje Smit heeft de Superhitparade der Volksmusik in Duitsland gewonnen. Hij kreeg in het Duitse televisieprogramma de meeste stemmen van de kijkers. Ruim 10 procent van de miljoenen toeschouwers vond zijn lied Rosen für Mama het mooist.

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Minister Jorritsma van Economische Zaken ziet nog kansen voor digitale radio, hoewel de proefuitzendingen per 1 oktober zijn gestopt. Verscheidene zenders, zowel publieke als commerciële, deden sedert 1995 mee met de proefuitzendingen, die aanlokkelijk zijn wegens de zogeheten ,,cd-kwaliteit”. Jorritsma wil dat er zo snel mogelijk gewone digitale radio-uitzendingen ontstaan. Een van de besluiten die digitale radio dichterbij moeten halen is het toewijzen van de frequenties in plaats van die te veilen wat binnen zes maanden zal starten

Aanstaande woensdag s het zover: Jon Bon Jovi is te gast bij Kort & Klijn. Als extra december cadeautje zendt Isabelle ´s avonds ook nog eens het Zurich concert uit.

CNV wil onderzoek naar Wereldomroep. ‘Erger dan Italiaanse toestanden’ en ‘de mentaliteit van een bananenrepubliek’. Zo omschrijft CNV-bestuurder Steffe Bak de pogingen van de Wereldomroep om verschoond te blijven van een hen onwelgevallige kantonrechter. Bak vindt dat het ministerie van OC & W en het Commissariaat voor de Media een diepgaand onderzoek moeten instellen naar ‘deze poging om de rechtsstaat te ondermijnen’. Lees hier verder

De Duitse kerkelijke internetwinkel domus domini verzendt in de adventsperiode dagelijks stichtelijke SMS-boodschappen. Van 3 tot en met 24 december is elke dag een bijbelcitaat, zegenspreuk of aanhaling van een beroemde schrijver op de mobiele telefoon te ontvangen. Lees hier verder

Winstbejag belaagt kerktelefoon. Elke zondag, tegen elven, als de Amersfoortse Sint Joriskerk leegstroomt, geeft organist Herman van Vliet een toegift voor de gemeenteleden-op-afstand: de zieken en bejaarden die niet aanwezig konden zijn, maar die via de kerktelefoon getuige waren van de dienst. Zo ook gisteren. Lees hier verder

Wereldomroep wil af van lastige rechter. De Wereldomroep probeert met een advocaat de Hilversumse kantonrechter mr. Groen het werken onmogelijk te maken. De rechter is te lastig in ontslagprocedures. De advocaat adviseert de Wereldomroep samen te spannen met andere werkgevers om Groen eruit te werken. Lees hier verder

Véronique De Prycker, een 31-jarige accountant uit Sint-Niklaas, is het elfde slachtoffer van de eilandraad van Expeditie Robinson, de survival-soap van VT 4. Véronique kreeg drie stemmen tegen, en moet na goed veertig dagen naar huis.

De Amerikaanse nieuwszenders hebben veel profijt van de chaos bij de presidentsverkiezingen. Zowel Fox News Channel als CNN en MSNBC hebben in november 2000 veel meer kijkers gehad dan in voorgaande slachtmaanden, blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Nielsen. Fox had in november 225 procent meer kijkers dan in november vorig jaar. Het station kende zondag een record, toen in 2,27 miljoen huishoudens de officiële uitslag van de verkiezingen in Florida werd bekeken. CNN trok in november in de avonduren gemiddeld 1,61 miljoen kijkers. Dat is 164 procent meer dan twaalf maand eerder. MSNBC had aanzienlijk minder kijkers: 756.000, maar dat is 203 procent meer dan een jaar daarvoor.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

De jaarlijkse Gouden Loeki verkiezing begint op dinsdag 19 december. Surfers kunnen hun stem geven aan de beste commercial en maken kans op een prijs. De eerste tien genomineerde commercials en het winnende spotje van vorig jaar zijn te bekijken.

KPN noemt haar ADSL-dienst Mxstream. Op de bijbehorende website kun je informatie over ADSL lezen. Als je van zelfkastijding houdt, dan kun je jouw postcode ingeven om te kijken of er al van dat snel internet in jouw buurt mogelijk is. Geef je bij ‘postcode-check’ alleen de eerste vier posities in van je postcode, dan wordt je hartelijk bedankt door KPN.

Het bestuur van VeluwezoomFM gaat zeker niet over een nacht ijs. Er wordt al drie jaar gepraat over de start van een lokale radiozender in de gemeente Brummen en al drie jaar ligt er een vergunning om uit te mogen zenden. Nu pas zijn de mannen zo ver dat de organisatie staat. Maar hij ziet het nog steeds niet somber in. Men wil 10.000 gulden krijgen uit sponsoring van bedrijven in de gemeente Brummen soor de start van het station. Dat is volgens ons haalbaar, aldus Henk Radstake.
Bovendien wil men gaan samenwerking met Berkelstroom in Zutphen. De twee lokale zenders willen gebruik gaan maken van elkaars redacties om berichten uit te wisselen, de redactie in Brummen moet dus nog wel gerealiseerd worden. ,,En misschien gaan we ook wel een uitzending gezamenlijk maken’’, zegt Radstake. In eerste instantie maakt Veluwezoom echter de nieuwe vrijwilligers wegwijs in de radiowereld met behulp van enkele ervaren radiomakers bij Berkelstroom.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten