Kort nieuws op vrijdag 8 december 2000

12.10 uur

Kort nieuws op vrijdag 8 december 2000.

Vanwege een bezoek aan het privé-concert van de band “Is Ook Schitterend” zijn we vandaag iets later dan normaal met “nieuws in het kort”

Het programma Buzz van de NCRV wat elke zondag avond te beluisteren is op Radio3FM, had de afgelopen weken een speciale actie. Er kon elke week geboden worden op een privé optreden van een Nederlandse held en als je de hoogste bieder was, dan komt de band bij jou thuis spelen.

Dit deed ook Paul Hoogsteder uit Leidschendam via Ricardo.nl en hij was de gelukkige die afgelopen zondag het hoogste bod deed. De band “Is Ook Schitterend” arriveerde om 20.00 na een lange rit van uit Groningen en omgeving, want daar komt de band vandaan. Naar een uurtje begon het prive-huis concert, wat ruim een uur lang duurde. Men speelde van alles wat, inclusief de nieuwe hit “Zaterdagnacht” en op verzoek heeft men zelfs nog wat nummers van de Dire-straits gespeeld. Kortom een zeer geslaagde avond in een gezellige huiskamer.

Twee leden van het programma Buzz (Sasja en Ide) hebben een reportage over het thuisconcert gemaakt wat overigens maar voor een publiek van zes man heeft gespeeld.

Deze reportage kun je aanstaande zondag terug horen op Radio 3FM tussen 18.00 en 20.00 uur in het programma Buzz. En tevens is er een foto reportage te zien van deze avond.

De opbrengsten van de veiling gaan naar Amnesty International. Het bod van deze week was FL 2025,– gulden. Mocht je meer wilen weten van “Is Ook Schitterend”, kijk dan ook vanavond naar “De vrienden van Amstel Live!” op RTL4 (22.00 tot 22.30 uur) met Manuëla Kemp. Of surf eens naar www.ncrv.nl/buzz want aanstaande zondag kun je nog e e n keer bieden op Guus Meeuwis en Vagant.

De populaire serie All Stars van de VARA heeft een compleet nieuwe website gekregen. Op de site kun je o.a. terecht voor de nieuwe selectie van de Swift Boys. Alle spelers stellen zich aan je voor d.m.v. een introductiefilmpje. Verder kun je meedoen aan de Cruijff-imitatiecontest, en voorbeschouwingen en bloopers bekijken. De echte All Stars-fans kunnen in de shop bovendien verschillende artikelen bestellen.

Vandaag vindt in de Jaarbeurs Utrecht het evenement LIVE38 plaats, i.v.m. het 8 jarige bestaan van de radiozender 538. Tijdens LIVE38 zullen diverse artiesten optreden waaronder Marco Borsato, Kane, van Dik Hout en Anouk. De kaarten voor het feest zijn inmiddels uitverkocht, maar liefhebbers kunnen aanstaande vandaag terecht op de site van Radio 538 om het spektakel live te volgen. Naast het beluisteren van LIVE38 zal het ook mogelijk zijn voor de bezoekers om te chatten met één van de artiesten die zal optreden.

In het Katholiek Nieuwsblad verschijnt vandaag een paginagrote protestadvertentie tegen de campagne van de 75-jarige KRO. De eenmalige advertentie is betaald door ‘katholieken die trouw zijn aan de traditie van de kerk en paus Johannes Paulus II’.

Al Gore hoeft straks niet werkeloos thuis te zitten als hij toc TalkRadio 790 KABC in Los Angeles heeft de Democratische kandidaat een contract voor vier jaar aangeboden als presentator van een programma dat ‘Al and Al’ moet gaan heten. Om het salaris hoeft Gore het niet te laten. Talk Radio biedt hem 200.000 dollar per jaar, bijna 500.000 gulden, en dat is net zo veel als de president van de VS verdient.

Ron Vorstenbosch wordt volgens goede bronnen genoemd als de belangrijkste kandidaat voor de functie van directeur marketing bij de Holland Media Groep. Hij zou de portefeuille marketing, inclusief het merkenbeleid van de drie zenders, waaronder Veronica-vervanger ‘Me’, onder zijn hoede krijgen binnen de door Dick van der Graaf geleide raad van bestuur.

Aan een bureau zitten, een tekst oplezen of gasten interviewen. Een verpleegkundige in een ziekenhuis maakt meer mee dan Jeroen Pauw. Wat een tv-persoonlijkheid aan belangrijks meemaakt, heeft iedereen al gezien. Het is vergeten, zodra de lichten doven.’ Lees hier verder

X Noizz Radio gaat op vrijdag 8 en zaterdag 9 december het Winter Wonder Rock Festival in zijn geheel op het internet uitzenden. Bekende artiesten als Five Iron Frenzy, Delirious en Violet Burning maaken hun opwachting. Duizenden bezoekers vullen de uitverkochte zaal. Duizenden anderen genieten via www.xnr.nl De aanvang is om 19:00. Tevens organiseert X Noizz Radio (EO op 3FM) een poeziewedstrijd op 24 december i.s.m. krant! Lees verder op www.xnr.nl

SBS wil stoppen met de uitzending van de praatshow van David Letterman. Te Amerikaans, is het oordeel van de omroep. Verschillende organisaties, waaronder The Dutch Letterman Experience, roepen Letterman-fans nu op protestmailtjes naar SBS en het door SBS opgekochte Fox8 te sturen. Letterman zou meer kijkers trekken dan het nieuws op Net5 en het programma Webstrijd, programma’s die wel mogen blijven. En als de ‘commerciëlen’ van Letterman afwillen, dan moet ie maar naar de publieke omroep, vinden de echte aanhangers.

De Dik Voormekaarshow heeft een nieuw spel op de site. Internetters moeten de kopjes koffie van Harry Nak neerhalen. De speler met de hoogste score van de week wint een verrassing.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Dit weekend hebben de 20 vragen van de wetenschapsquiz in de krant gestaan. Wie ze niet heeft gezien vindt ze nog bij de VPRO. Los ze op en stuur de oplossing in! Op 24 december zal op tv een team van hoogleraren het opnemen tegen een team van topsporters. De quiz staat onder leiding van Wim. T. Schippers. Voor de kinderen is er de nationale wetenschapsquiz. junior

De lekkerste presentatrice van TV Gelderland “Angelique Krüger “ trekt in de dagen voor kerst door het land. Gelderlanders kunnen tijdens de tocht bij haar terecht met een kerstboodschap of een kerstlied.

SMSjes sturen vanaf een pc naar een mobiele telefoon kon al langer, vanaf vandaag kan dit met Libertel ook andersom: Een mobiele beller kan een SMS sturen naar een computer via internet. De dienst is alleen beschikbaar voor abonnees en pre-paid gebruikers van Libertel.

Vanaf 13 december kunt u kijken naar de dramaserie ‘Wet & Waan’. In de serie maken we kennis met Herman Vlieger (Huub Stapel), hij is Officier van Justitie, gescheiden en vader van twee dochters (Rifka Lodeizen en Jonina Spijker), de een volgt een juridische opleiding, de ander zit in haar laatste jaar op de kunstacademie. Herman heeft een relatie met Wessel van Ede (Marcel Hensema), die psychiater is. Hoewel de onderlinge relaties op zich al een boeiende serie zouden kunnen opleveren zijn ze toch ondergeschikt aan de casussen die zich voordoen. Een serie van 10 delen die zich afspeelt in de wereld van de rechtspleging èn de psychiatrie. Vanaf 13 december ‘Wet & Waan’ op woensdagavond rond 21.00 uur bij de AVRO op Nederland 1.

NTT DoCoMo de pionier op het gebied van mobiel Internet zal op vandaag (8 december) een mobiele telefoon demonstreren waarmee videobeelden bekeken kunnen worden. DoCoMo heeft met -mode een alternatief ontwikkeld voor WAP wat bij de consument een stuk beter aanslaat. i-Mode is in Japan zelfs populairder dan Internet, buiten Japan wordt i-Mode echter niet gebruikt. KPN Mobile werkt wel samen met NTT DoCoMo. Evenals voor WAP zit er ook voor i-Mode een veel snellere opvolger aan te komen. In Japan wil men mei 2001 al starten met IMT, hun variant op UMTS. Videobeelden op het mobieltje worden dan echt interessant.

Nederland dot tv, het Internet tv station, waar jij bepaalt wanneer je welk programma wilt zien is kort geleden gelanceerd. Typ in wat je wilt zien, zet er .tv achter en kijk. wereldwijd !” Surf meteen naar Nederland.tv

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Internetaanbieder Zonnet komt met nieuwe abonnementen waarmee voor een vast bedrag een beperkt aantal uur kan worden gesurft. De abonnementen zijn vergelijkbaar met prepaid-abonnementen voor mobiele telefoons. Bij het ene abonnement kan maandelijks tien uur zonder telefoontikken worden gesurft voor 25 gulden, bij het andere krijgt een abonnee twintig uur ’tikkenvrij’ internet voor 45 gulden.

Nokia denkt dat over anderhalf jaar één miljard mensen een mobiele telefoon hebben. Eerder dacht het Finse bedrijf nog dat het twee jaar zou duren. Volgens Nokia zijn er in 2002 meer mobiele internetapparaten dan PC’s. Het bedrijf verwacht dat er dit jaar zestig miljoen mobiele telefoons worden verkocht, waarvan er veertig miljoen internetmogelijkheden hebben. Volgend jaar bedraagt de markt tweehonderd miljoen webtelefoons, denkt Nokia.

Regelmatig lees je op RadioWereld over de vaak onnavolgbare acties van de Nederlandse telecomwaakhond Opta, die overigens onder leiding staat van een Deense Dog. Op de webhalte van deze organisatie kun je zien hoe goed ze het met je voor hebben.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen, ja dan werken we ook !