Zoek
Sluit dit zoekvak.

Slechts één Nederlandstalig lied bij Nationaal Songfestival

De NOS heeft acht deelnemers geselecteerd voor het Nationaal Songfestival. Onder de inzendingen is maar een Nederlandstalig liedje: Laat je zien van Paul de Graaf dat de zanger samen met Paul Fieselier heeft geschreven.

Op 3 maart 2001 in Ahoy in Rotterdam probeert ook de groep Friday Night Fever te winnen met Love will rule the world van Peter de Wijn. De Wijn schreef twaalf jaar geleden voor Gerard Joling Shangrila.
Ook de auteurs van So much in love, Tjeerd van Zanen en Alan Michael zijn songfestivalveteranen. Zij schreven het liedje One good reason waarmee Marlayne twee jaar geleden het Nationaal Songfestival won. So much in love wordt ten gehore gebracht door Ebonique.

Montezuma’s Revenge zingt het lied Danielle (la plus belle) van De Jong en Kune. Michelle zingt Out of my own van André Remkes en Dirk Jan Vermeij. Het lied Fool for you wordt vertolkt door Sven en is geschreven door John Geuzinge. Bart Brandjes komt met Count me out van Erwin Radjinder. Céline en René zingen het liedje Simply in love van Wim Rijken en Haro Slok.

Volgens jury-voorzitter Willem van Beusekom geven de acht liedjes een breed geschakeerd beeld van de Nederlandse muziek van dit jaar.

Het is voor de derde achtereenvolgende keer dat de taalkeuze vrij is. In totaal zijn 304 liedjes ingezonden. Paul de Leeuw presenteert het Nationaal Songfestival. De winnaar plaatst zich voor het Eurovisie Songfestival dat op 12 mei in Kopenhagen wordt gehouden. (ANP)

Gerelateerde berichten