Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Damesvoetbalteam uit Nijmegen speelt hoofdrol in tv-serie

Het complete damesvoetbalteam van Sport Club Excelsior (SCE) in Nijmegen speelt vanaf maandag 29 januari de hoofdrol in een vijf maanden durende serie van TV Gelderland. De regionale zender wordt shirtsponsor en stelt voor de rest van de competitie verslaggever Angelo Damen beschikbaar als technisch directeur. Deze doet viermaal per week in het programma FC Opzij verslag van de verrichtingen van de zestien speelsters en hun begeleiders, zowel op het veld als daar buiten.

TV Gelderland is de eerste regionale omroep die met een langlopend docu-drama komt. Bijzonder is ook het actuele karakter van de serie. Docu-drama’s als ‘Airport’ en ‘De mensen van de wegenwacht’ worden lang na de opnamen uitgezonden. Bij FC Opzij zijn de ontwikkelingen van dag tot dag en van week tot week onvoorspelbaar.

De voetbalsters zijn het er mee eens dat de programmamaker hen overal met de camera kan volgen. In voor- en tegenspoed. Niet alleen op en rond het veld, maar ook in de privé-situatie.
De leden van het team komen uit Nijmegen, Beuningen en Weurt en zijn tussen de 15 en 25 jaar. De beroepen variëren van huisvrouw en verkoopster tot soldaat. Trainer is Marc de Schaepmeester uit Wijchen. Verslaggever/technisch directeur Angelo Damen (37) was vier jaar verslaggever van TV Gelderland Nieuws en voordien sportverslaggever bij het Brabants Dagblad.

TV Gelderland wil met het programma inzicht geven in de wijze waarop veel inwoners van Gelderland zich inzetten voor hun sport. Dat geldt niet alleen voor de sporters zelf maar ook voor de vele vrijwilligers die sportclubs draaiend houden. De omroep heeft bewust gekozen voor een damesvoetbalteam: vrouwelijke voetballers strijden niet alleen tegen hun tegenstanders, maar ook tegen vooroordelen. Dat geeft de serie een extra dimensie.

De uitzendingen van FC Opzij zijn wekelijks te volgen van maandag tot en met donderdag om18.20 uur, direct na TV Gelderland Nieuws en het nieuwe programma KrügersAANBOD van Angelique Krüger. Het programma wordt elk uur herhaald. (Omroep Gelderland)

Gerelateerde berichten