Search
Close this search box.

Kort nieuws op dinsdag 9 januari 2001

09.00 uur

Van de redding van het Duitse mediabedrijf EM.TV lijkt niets terecht te komen. Gesprekken over afronding van een overeenkomst met mediamagnaat Leo Kirch, die de noodlijdende onderneming te hulp wil schieten, verlopen stroef, zo meldde The Wall Street Journal gisteren. Volgens de Amerikaanse zakenkrant verlangt de raad van commissarissen van EM.TV meer geld van Kirch. Het mediabedrijf van Kirch toonde zich in december bereid om voor 550 miljoen dollar een belang van 17 procent te nemen in EM.TV, dat door enkele miljardenovernames in grote problemen was gekomen. Feitelijk zou Kirch daarmee het heft in handen nemen. Lees hier verder

Ooit plaste hij tijdens het Boekenbal zomaar van het balkon. De urine stroomde langs de pilaren naar beneden. Want als redacteur van het tegendraadse studentenblad Propria Curis moet je toch opvallen. Onlangs lichtte hij nog zijn pootje tegen zijn baasjes. Maar Beau van Erven Dorens, presentator van ‘Big Brother’, heeft zijn excuses aangeboden. Wel zo handig als je hogerop wilt. Lees hier verder

De eerste verstandelijke soap van Nederland. Zo noemt de regionale zender RTV Oost de dramaserie Slettenbakken, die werd gemaakt door verstandelijk gehandicapten. De serie met twaalf verstandelijk gehandicapte acteurs is vanaf eind januari in zes delen op TV Oost te zien. De serie is een tv-registratie van een toneelstuk van Theater Kamak, een toneelgroep van verstandelijk gehandicapte acteurs en actrices. De makers hopen dat de soap een bijdrage levert aan de acceptatie en integratie van verstandelijk gehandicapten op tv. Lees hier verder

De omstreden directeur van de Tsjechische televisie, Jirí Hodac, weigert gevolg te geven aan een oproep van het parlement om af te treden. Hodac, die vorige week instortte en in het ziekenhuis ligt, liet gisteren vanaf zijn ziekbed weten na zijn ontslag uit het ziekenhuis, wellicht vandaag, direct weer aan het werk te gaan. De Televisieraad, het orgaan dat hem op 20 december benoemde, liet gisteren weten Hodac niet te zullen ontslaan. Lees hier verder

Vier jonge ongetrouwde stellen met een naar eigen zeggen goede verhouding op een exotisch locatie met 26 sexy vrijgezellen. Dat is de basis voor Temptation Island, een nieuw realityprogramma dat vanaf woensdag door Fox op de Amerikaanse buis wordt uitgezonden. Doel van de uitzending is te testen in hoeverre de deelnemende mannen en vrouwen bestand zijn tegen de verleidingen van de 26. Het nieuwe programma borduurt voort op het succes in de VS van Survivor en Who Wants to Marry a Millionaire.

Zo’n 200 baby’s, die vorig jaar in Limburg zijn geboren, zullen de komende eeuw als een soort filmster door het leven gaan. Gisteren werd in het Limburgse Museum in Venlo het startsein gegeven voor het Baby-Millenniumproject met een fotosessie.

Het bedrijf heet Vitaminic en is een Italiaans muzieksite. De plannen zijn er om vanaf eind januari muziek per abonnement te verkopen. Abonnees kunnen dan tegen een vast bedrag onbeperkt muziek downloaden. Het exacte abonnementenbedrag is nog niet bepaald, maar managing director Bert de Ruiter van Vitaminic Nederland, verwacht dat het niet duurder zal zijn dan vijftig euro per half en tachtig euro per heel jaar. Vitaminic is momenteel druk in onderhandeling met artiesten en platenlabels, en dan vooral uit de alternatieve hoek. De keuze om geen Madonna˜s en Borsato˜s mee te nemen komt doordat grote platenmaatschappijen hun beleid omtrent internet nog niet hebben bepaald.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

In Groot Brittannie hebben diverse satellietkanalen en digitale zenders een alliantie gevormd om te voorkomen dat de BBC de activiteiten op de digitale televisiemarkt fors uitbreidt. Dit meldt het Algemeen Dagblad. De BBC heeft plannen om naast het huidige BBC1 en BBC 2 een derde digitale zender op te richten waarin de huidige digitale kanalen BBC Choice en BBC Knowledge opgaan. De commerciele partijen menen dat de nieuwe initiatieven met verkapte staatssteun mogelijk wordt gemaakt en eisen dat de Britse minister van cultuur een einde maakt aan de plannen van de BBC.

De John W. Hartman Center for Sales, Advertising & Marketing History biedt tezamen met Duke’s University’s Digital Scriptorium een Amerikaanse website met reclame uit de periode 1850-1920. Het gaat om meer dan 9.000 Amerikaanse advertenties, verdeeld in elf collecties met achtergrondinformatie. De site geeft op deze methode een indruk van de Amerikaanse consumentencultuur aan het einde van de 19e eeuw en aan het start van de vorige.

Sesamstraat vierde haar 25-jarig bestaan met de jubileumuitzending Het Ei op 4 januari. Het hele jaar zullen bekende Nederlanders op zondag een verhaaltje voorlezen aan Tommie, Pino en Ieniemienie. Wim Kok beet gisteren de spits af.

Het duurt allemaal wat langer dan verwacht, maar het startsein komt er bijna aan. De stichting Achterhoek FM in Lochem gaat binnenkort uitzenden. De omroep heeft inmiddels de goedkeuring gekregen voor de komende vijf jaar van het CvdM voor de gemeenten Vorden en Ruurlo. Binnenkort hoopt men ook Lochem erbij te krijgen. Bijna een jaar geleden is men in deze gemeente gestopt omdat de stichting niet meer aan de wettelijke eisen voldeed.

Die penalty ging er niet in, de paus overleed niet en het songfestival werd niet helemaal uitgezonden. NCRV op Radio 1 blikt op de website terug op het jaar waarin vooral veel dingen niet gebeurden. Met fragmenten die wél te beluisteren zijn.

Heeft U opmerkingen of suggesties voor deze website, e-mail deze dan naar webmaster@radiowereld.nl. RadioWereld is ook op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld.NL. Interesse? Stuur een e-mail naar webmaster@radiowereld.nl.

De website van RTV Drenthe is vernieuwd. De gele kleur is gebleven, maar de opbouw van de site is veranderd. Nieuwsberichten van vandaag en van de afgelopen dagen staan online. Verder is er informatie te vinden over tv- en radioprogramma’s en er is een pagina Ontspanning.

Zal het IQ van de Nederlander na 10 januari geen geheimen meer kennen? Op die dag zendt BNN het Grote Gala van de Nationale I.Q.-Test uit. Bezoekers die via internet live willen meedoen, kunnen zich opgeven. Op de BNN site staan twee oefentests.

De Nederlandse muziekzender TMF lekte tot zaterdagavond gegevens over haar bezoekers en gebruikers. Op eenvoudige wijze waren persoonsgegevens van mensen die deelnamen aan de ‘Dag top 5’te achterhalen. Dat schrijft Security.nl. Overigens was dat lek al enkele weken bekend na een publicatie in de Volkskrant. De fout zou zitten in een script dat bij Vuurwerk werd gehost. Daarin stond zelfs de volgende tekst te lezen: # Dit is het centrale script, zowel de opmaak van de lijst
– wordt hier gedaan als het ontvangen van de stemmen en
– het doorgeven daarvan aan de voting machine
– Dit is gedaan omdat eindgebruikers niet mogen
– weten op welke manier de stemmen worden vergaard
Pas eergisteravond gingen de poorten definitief dicht nadat de betreffende URL via chatkanalen en ICQ groepen wel heel erg in de openbaarheid kwamen.(Planet)

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten