Zoeken
Sluit dit zoekvak.

NATIONALE IQ-TEST BIJ BNN

Op woensdag 10 januari zendt BNN van 20.25 tot 21.30 uur en van 22.20 tot 23.30 uur op Nederland 2 de Nationale IQ-test uit. Tijdens dit live spektakel test BNN het IQ van 350 kandidaten en krijgen mensen de mogelijkheid om zelf hun IQ te testen door mee te doen thuis voor de buis, via internet of live in het publiek!

BNN-presentator Jeroen Pauw neemt in het eerste deel van het programma de test af bij verschillende groepen mensen waaronder Bekende Nederlanders, blondines, studenten, allochtonen, leraren en ICT-ers De centrale presentatie van het programma is in handen van Bridget. Ook Bart de Graaff neemt een deel van de presentaties op zich door tijdens de test een kijkje bij de deelnemers te nemen. De kandidaten worden getest op numerieke intelligentie, verbale intelligentie en ruimtelijk en visueel inzicht. In het tweede deel van het programma neemt Jeroen Pauw samen met een panel van wetenschappers en psychologen de juiste antwoorden met de kijkers en kandidaten door en wordt de uitslag bekend gemaakt. Zijn bouwvakkers dommer dan leraren en zijn politieagenten slimmer dan fotomodellen?

Wie live meedoet aan de test via de speciale internetsite www.denationaleiqtest.nl, krijgt een persoonlijke IQ-score teruggemaild. Deze score telt ook mee voor de einduitslag van de Nationale IQ-test. Bovendien ontvangen alle internetdeelnemers een officieel BNN-deelnemerscertificaat met het testresultaat. Omdat op de internetsite gebruik gemaakt wordt van streaming video, is bepaalde hard- en software noodzakelijk. Informatie hierover is te vinden op de site.

Kandidaten die 10 januari a.s. live in de studio aan de test willen deelnemen en binnen de aangegeven categorieën passen, zijn nog steeds welkom om zich op te geven. (BNN)

Aanmeldingen kunnen naar het volgende adres gestuurd worden:
De Nationale IQ-test
Postbus 190
1430 AD AALSMEER

Gerelateerde berichten