Search
Close this search box.

Q The Beat start live programmering

Eindelijk is het zover…Q The Beat start op 15 januari aanstaande met gepresenteerde programma’s. Het station heeft de eerste onderzoeksresultaten afgewacht van een grote enquete, gehouden onder jongeren van 13 tot en met 19 jaar. De programmatische beslissingen zijn mede gebaseerd op die resultaten.

Van 7.00 uur tot 9.00 uur zal een “on the edge” morningshow te horen zijn, gepresenteerd door Eddy Keur. De reacties over zijn aantreden zullen naar alle waarschijnlijkheid zeer verschillend zijn. Er zijn tenslotte “haters” en “lovers” van zijn optreden.

Leontien van der Meer, programma directeur bij Q The Beat, zegt er het volgende over:

“Q The Beat“on air” op zoek naar de formule van een morningshow, die een verschil kan maken in het huidige aanbod. Keur is een begenadigd radioman, die, naast zijn technische kwaliteiten, kan zorgen voor een spraakmakende show; een show die reacties losmaakt. Negatief of positief, dat maakt ons in eerste intstantie niet zoveel uit. Waar we naar zoeken is een formule die mensen niet alleen informeert en animeert, maar vooral ook engageert. Ook mensen die zich ergeren aan de persoon van Keur kunnen hun hart dus ophalen!”

Als co-host zal Elles Innemee van de partij zijn.
Van der Meer: “We waren op zoek naar een vrouw naast Keur, ten eerste omdat een vrouw nu net dat beetje kan toevoegen aan waar mannen het over het algemeen kwijt zijn. Een kwestie van een af en toe broodnodige andere invalshoek die naar onze mening verfrissend kan werken. Ten tweede omdat er sowieso veel te weinig vrouwen te horen zijn op de Nederlandse radio.”

Over het aanbod aan vrouwen op de zender zal de doelgroep van Q The Beat in ieder geval de komende tijd niets te klagen hebben, want het is de zender ook gelukt ’s lands meest populaire vrouwelijke dee-jay Edith de Doos weg te kapen. Zij zal van maandag tot en met vrijdag de uren 16.00 uur – 19.00 uur de luisteraars vermaken met haar show “Heavy Traffic”.

Zoals we van De Doos gewend zijn, zullen haar luisteraars elke dag 3 uur lang vermaakt worden met allerhande grappen, dubbelzinnigheden en informatie over van alles en nog wat.

En last, but not least, de derde vrouw die Q The Beat heeft weten te strikken, Rosa G. Deze sensuele Amerikaanse presenteert iedere avond van de werkweek van 10 tot 12 de meest sexy URBAN muziek in G-spot.

Op de vraag wat er op de tussenliggende uren te gebeuren staat, reageert Van der Meer als volgt:

“Uit het jongerenonderzoek dat is gehouden, kwam onder andere heel sterk naar voren dat het de doelgroep niet zo gek veel uitmaakt of er een non-stop programma wordt aangeboden of een gepresenteerde show. In het geval van presentatie, moet deze volgens de doelgroep wel iets toevoegen, anders prefereert men non-stop. Q The Beat programmeert dus alleen gepresenteerde programma’s, waarvan zij in eerste instantie van mening is dat de presentatie ervan iets meer toevoegt voor de luisteraar dan alleen het “plaatje-praatje” verhaal. Het is dus niet gezegd dat de tussenliggende uren niet worden ingevuld door dee-jays, maar we hebben gewoonweg geen haast.

Voor andere programma’s, die qua content iets kunnen toevoegen aan het huidige aanbod is Q The Beat druk in de slag. Zo zal ’s avonds De Snoop “Doggy” Dog show te horen zijn. De show wordt door “his master” zelf gepresenteerd. Een fantastische trekker voor de jongeren van 13-19 jaar, waarbij deze Amerikaanse rapper mateloos populair is.

Programmering Q The Beat maandag tot en met vrijdag:

07.00 uur – 09.00 uur: The Morning Edge!
On the Edge” morningshow met Eddy Keur en Ellès Innemee

09.00 uur – 10.30 uur: Ellès in Wonderland
Ellès komt nog even bij van de vorige uren, maar kan nog geen afscheid nemen.

10.30 uur – 12.00 uur: Continuous Beats
Best URBAN “at work” records

12.00 uur – 14.00 uur: What’s Cookin’?
Musical Lunch, served “HOT”

14.00 uur – 16.00 uur: Continuous Beats
Best URBAN at (home)work records

16.00 uur – 19.00 uur: Heavy Traffic
Edith de Doos draait, kraait en presenteert heeeel veeel lekkers…

19.00 uur – 22.00 uur: Continuous Beats
Best URBAN records

22.00 uur – 24.00 uur: G-spot
Slow, sofisticated URBAN. Rosa G. neemt je mee naar de spannendste plekjes…

24.00 uur – 07.00 uur: Dark Stars
Best URBAN records at night

Programmering Q The Beat zaterdag en zondag:

00.00 uur – 24.00 uur: Continuous Beats
Best URBAN records (M)

Gerelateerde berichten