Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hans Kesting presenteert ‘Nieuwsshow’ bij de VARA

Het lijkt een beetje op een wedstrijd hoogspringen. Je bent niet verplicht over elke hoogte te springen, maar de lat komt wél steeds hoger te liggen. Bovendien is het tempo pittig. Tijd om rustig na te denken, om nog een keer te wikken en te wegen is er niet. Erg goed weten welke feiten en gebeurtenissen de actualiteit bepalen, is een vereiste om als winnaar uit de bus te (kunnen) komen.

Hans Kesting zorgt voor een strakke maar rechtvaardige leiding. De ‘Nieuwsquiz’: nieuw bij de VARA, met ingang van 5 maart, tweemaal in de week (op maandag en woensdag), op Nederland 3. In iedere aflevering van de ‘Nieuwsquiz’ strijden zes kandidaten om de punten, een geldbedrag en de eer. De winnaar (de Kampioen) mag in de eerstvolgende uitzending de strijd aanbinden met vijf nieuwe tegenstanders (de uitdagers). De vragen die worden gesteld hebben betrekking op allerlei onderwerpen die die dag in het nieuws zijn en variëren van binnen- en buitenlands nieuws tot kunst & cultuur en van sport tot economisch nieuws. Ze zijn niet alleen gebaseerd op de berichtgeving in de dagbladen, maar ook op nieuwsfeiten die te zien waren in het Journaal of te lezen waren op Teletekst.

Iedere aflevering bestaat uit vier ronden en een finale. Per ronde komen – in een strak tempo – vijf vragen aan de orde. Passen behoort tot de mogelijkheden, maar uiteindelijk komt het er wél op aan het hoogste aantal punten te scoren. Per ronde neemt de moeilijkheidsgraad toe en valt er een speler af tot, in de finale, de twee sterkste kandidaten tegenover elkaar komen te staan. Een winnende kandidaat mag maximaal vijf keer terugkomen.

‘Nieuwsquiz’ op maandag en woensdag om 19.00 uur, met ingang van maandag 5 maart 2001 bij de VARA op Nederland 3. (VARA)

Gerelateerde berichten