De Direkteur van Kink FM “Jan Hoogesteijn” heeft via de site van KinkFm.com en via een mailinglist van het station de luisteraars laten weten hoe het commerciele radiostation denkt over de frequentie veiling.
Nu de etherdistributie van de grote, commerciële radiostations lijkt verzekerd en de publieke zenders Radio 2 en 3 gewoon mogen doorgaan met hun semi-commerciële programmering, wordt het hoog tijd om een noodzakelijke variatie aan te brengen in het radiolandschap. Die taak heeft de Tweede Kamer, die volgende week discussieert over een alternatieve verdelingswijze van de (overige ?) etherfrequenties. Er moet nu ruimte worden gemaakt voor radiostations die daadwerkelijk iets toevoegen en zich niet richten op de “grote massa”. Ik heb het vooral over landelijke stations als Kink FM en Slam FM die in afwachting van een toegezegde herverdeling van etherfrequenties – jarenlang ternauwernood op de kabel wisten te overleven.
Ook deze stations hebben miljoenen geïnvesteerd in de hoop eens aanspraak te kunnen maken op een betere distributie. Als enige radiostation in Nederland richt Kink FM zich met haar alternatieve popmuziek op dezelfde grote groep mensen die festivals als Lowlands, Pinkpop en Dynamo Open Air bezoeken. Het station heeft de afgelopen vijf jaar een lans gebroken voor nieuwe, progressieve popmuziek in Nederland. De gepassioneerde eigenaren (w.o. Mojo Concerts) en alle vrijwilligers geloven heilig in een station dat niet alleen maar hits en debiliserende spelletjes uitzendt, maar op een volwassen manier met haar luisteraars omgaat.
De kabel is nu de enige vorm van distributie en dat is te beperkt. Het is van levensbelang voor stations als Kink dat er bij de nieuwe verdeling van etherfrequenties, naar toegevoegde waarde (inhoud!) en opgebouwde goodwill bij de luisteraars wordt gekeken in plaats van een zo hoog mogelijke veilingopbrengst. (16 februari 2001)