KORT NIEUWS OP dinsdag 27 MAART 2001

07.00 uur

Met ingang van zondag 1 april treedt bij Radio 1 en Radio 5 op FM en AM de grote verandering in. Nieuwe programma’s komen, oude verhuizen en sommige verdwijnen. Dat wordt wennen en wellicht treuren. Het vertrouwde Radio 5 wordt gewijzigd in 747 AM en zal op dezelfde frequentie op de middengolf gaan uitzenden waar tot op heden Radio 1 te horen was. Radio 1 zal voorlopig tot september op de middengolffrequentie 1008 AM te beluisteren zijn. Lees hier verder
Radio 5 wil van 1 naar 2 procent marktaandeel op 747 AM. Radio 5 wil het marktaandeel van de radiozender aanzienlijk vergroten en een jonger publiek trekken. Vandaar dat de zender vanaf 1 april de naam 747 AM krijgt en gaat uitzenden op deze vroegere middengolffrequentie van Radio 1. Lees hier verder

Veronica gaat mogelijk Vibe heten. Dat analyseert de internetsite Nu.nl op basis van een inventarisatie van domeinnamen die de Holland Media Groep (HMG), het moederconcern van Veronica, bezit. Tegelijk met de domeinnaam ME kocht HMG ook de domeinnaam Vibe. Lees hier verder

Het huidige Veronica mag dus van de rechter in Utrecht niet worden omgedoopt in ME. Maar er zijn nog vele andere mogelijkheden zoals: ooq, rtl7, theyoungone, v-fm, vibe-fm, vibe-tv, xlfm en zep7. De HMG onthult op het op 29 maart. Hopelijk is de nieuwe naam vrij, en krijgt men niet weer een nieuwe rechtzaak erbij

De WK-kwalificatiewedstrijd Andorra-Nederland, die de NOS afgelopen zaterdag op Nederland 2 heeft uitgezonden, is goed bekeken. Gemiddeld keken 2,4 miljoen mensen naar de interland, waarin Nederland met 5-0 won van Andorra. Naar de eerste helft keken bijna 2,3 miljoen mensen, naar de tweede helft keken 2,5 miljoen mensen. Het marktaandeel bedroeg 38%. De waardering was het hoogst in de tweede helft van de wedstrijd: 7.2.

De Romeinse spektakelfilm Gladiator van regisseur Ridley Scott is – volgens verwachting – met 5 Oscars de grote winnaar geworden bij de 73ste uitreiking van de filmprijzen. De Nederlander Michael Dudok de Wit kreeg een Oscar voor zijn animatiefilm Father and Daughter. Julia Roberts en Russell Crowe werden beste actrice en beste acteur. Lees hier verder

Popgroep Normaal heeft besloten om het eerste optreden van dit jaar, op 1 april in ’t Woold, af te zeggen door de uitbraak van mond- en klauwzeer in Nederland.De fans van Normaal bestaan voor een groot deel uit agrariërs. De band wil niet het risico lopen dat door een optreden het virus wordt overgedragen.

Surfers vinden een overzicht van de Oscarwinnaars op NosNieuws en de oscar site. Verder is bij Stardust een online interview te zien met de Nederlander Michael Dudok de Wit. Hij won een Oscar voor ‘Father and Daughter’. Op 20 mei zendt de VPRO de animatiefilm uit.

Kwalificeert Nederland zich wel of niet voor de komende WK Voetbal in 2002? Woensdag zendt NOS rechtstreeks de wedstrijd Portugal-Nederland uit. Statistieken, verslagen en uitslagen zijn te vinden op de NOS Voetbalkrant

Donderdagavond wordt het museum van Willy Alberti geopend. De schilderijen hangen inmiddels, maar de gouden platen moeten nog aan de muur. Donderdag wordt de laatste hand gelegd aan het Willy Alberti Museum aan het Max Euweplein in Amsterdam.

De Pius X-school in Voorburg heeft het gebruik van mobiele telefoons door haar leerlingen als een van de eerste basisscholen in ons land verboden. Na hogescholen, universiteiten en middelbare scholen heeft het tijdperk van de mobiele telefonie nu ook het basisonderwijs in de greep. De Voorburgse basisschool is het constante gebel door kleuters en kinderen in de klas beu. Lees hier verder

Napster heeft een akkoord gesloten met Gigabeat dat eventueel zou kunnen resulteren in een reeks nieuwe gepersonaliseerde services voor haar uitwisselingsnetwerk. Gigabeat is een financieel noodlijdend bedrijfje dat gespecialiseerd is in aanbevelingstechnologieën voor muziek.

Ruuddewild.nl presenteert vandaag helemaal naakt. Ruud lastte vorige week de uitzending af wegens een sterfgeval bij BNN. Ruud, Jeroen en Sander presenteren de uitzending naakt om het begin van de lente te vieren. De studio wordt volledig afgeplakt en op slot gedaan, maar de mannen zijn wel te volgen op internet. Vandaag gaat hiervoor de speciale Ruuddewild.nl naakt pagina online.

Radio 2 zendt vanaf vrijdag andere programma’s uit op de weekendavonden. Elke avond krijgt een eigen thema. Met op vrijdag live-concerten, verschillende muziekstijlen op zaterdag en theater & cabaret op zondag. De nieuwe programmering staat op de website..

Vragen van luisteraars over MKZ worden op Radio Gelderland drie keer per dag beantwoord door GLTO, de Gewestelijke Land- en Tuinbouw Organisatie. Op de site van Omrop Fryslân vinden surfers een dossier met nuttige tips en een forum.

Het vierde Amnesty Filmfestival begint op 28 maart. De Humanistische Omroep zendt twee docu’s uit die ook op het festival te zien zijn. Meer informatie staat op de site. Op NCRVNET staat een special, met onder meer informatie over het programma, Amnesty, filmfragmenten en een poll.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

online zijn de 70 nieuwe kunstwerken te zien die AVRO’s tv-programma Kunstblik heeft uigezocht. De AVRO neemt de komende maanden nieuwe afleveringen op. Bezoekers van de opnamen maken kans op één van de kunstwerken. Via de site kunnen ze kaarten bestellen.

Lees alles over het Zero Base van de afgelopen dagen hier op RadioWereld.

NapQuick is een plug-in voor Napster die zich in het zoekscherm nestelt en die een lijst brengt met de meest populaire muziek. Selecteer een titel en klik op de NapQuick knop; het progje zoekt de muziek op bij Napster en zorgt voor het downloaden.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

(tot de volgende keer, morgen?)

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email