Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mogelijk geding rond naam Starmaker

John de Mol Producties moet zich mogelijk voor de rechter verantwoorden voor het gebruik van de naam Starmaker. De naam van het ‘real-life’-programma waarin een tiental jongeren onder het oog van camera’s werken aan een carrière in de muziekindustrie, wordt geclaimd door het bedrijf Starmaster uit Rotterdam.

Na een uitgebreide briefwisseling zijn de bedrijven er niet in geslaagd tot een vergelijk te komen. Starmaster kondigde woensdag juridische stappen aan. “We hebben John de Mol Producties tot 1 april de tijd gegeven de naam van het programma te veranderen. Doen ze dat niet, dan komt het zeker tot een rechtszaak. We hebben dezelfde advocaat die WE Netherlands vertegenwoordigde in de zaak over de naam ME”, aldus Lou Houkamp van Starmaster.

Volgens Starmaster heeft het enkele jaren geleden een programmavoorstel voor een programma met de naam Starmaker bij John de Mol Producties ingediend. De merknaam is volgens Starmaster toen reeds gedeponeerd. Het bedrijf wil een schadevergoeding.

De programma’s vertonen weinig overeenkomsten, maar Starmaster zegt de naam nog steeds te gebruiken. John de Mol Producties laat weten een eventueel kort geding in alle vertrouwen tegemoet te zien. Volgens een woordvoerster is de naam door John de Mol Producties gedeponeerd en onderzocht. (Telegraaf)

Gerelateerde berichten