Zoek
Sluit dit zoekvak.

American Radio Update

NEW YORK – In de grootste radiomarkt van de US staat AC-station LiteFM (WLTW) nog steeds aan kop (bijna 6%). Met het rhythmic CHR-station WKTU gaat het steeds minder: het station verloor ruim 1% marktaandeel (van 4.6 naar 3.5) in een jaar, genoeg om de aandeelhouders te raadplegen over de toekomst van het station. Na een korte dip begint Jammin’ 105 (WTJM) weer richting de 3% te kruipen.

Redenen voor eigenaar ClearChannel om ook in de kleinere markten (Miami, St. Louis, Boston) het format te lanceren. ClearChannels grootste concurrent Infinity heeft inmiddels haar versie van rhythmic oldies op de markt gebracht onder de naam ‘Groovin’ Oldies’.

Los Angeles
De strijd tussen ClearChannel en Infinity is nog feller in L.A.: het is Infinty gelukt KIIS FM van de troon te stoten middels een agressief gelanceerd pop-rock station (106.7-KROQ). Het verschil tussen beide stations is slechts 0,2%, maar de eeuwige marktleider KIIS (nu dus nummer 2 in de markt) doet er alles aan haar ‘power points’ terug te pakken.

Het ooit soft AC-geprogrammeerde KBIG heeft als HOT AC station inmiddels de smaak te pakken. Het station bleef een kwartaal lang stabiel met een marktaandeel van 2,2%, samen met zusterstation KOST bereikt het station echter een aanzienlijk deel van de 20-34 markt in L.A.

Overige markten
Ook in Chicago strijden de twee grootste radiobedrijven van de States om het marktleiderschap met dicht bij elkaar liggende formats. Infinity delft voorlopig het onderspit met haar B96 (WBBM, 5,5% marktaandeel) terwijl ClearChannel tevreden kan zijn met 6.5% voor haar WGCI (beiden op jongeren gericht).

Het ooit populairste station in Detroit, Q95 (WKQI), wisselde een jaar geleden van format (was HOT AC, nu CHR). Sindsdien groeide het station naar een stabiele marktpositie van 3,5%. Opvallendste stijger in de Dallas-Fort Worth-markt is oldiesstation KLUV: het station verdubbelde binnen een jaar haar marktaandeel. (M)

Meer informatie op:
www.infinityradio.com
www.rronline.com
www.clearchannel.com
www.arbitron.com

Gerelateerde berichten