Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doek valt voor Classic Soul op 3 FM

Het classic soul programma Back To The Old School van de AVRO houdt per 15 april a.s. op met bestaan op Radio 3 FM. Een en ander is besloten na verder concretiseren van Radio 3 plannen om alle nachten binnenkort in te ruimen voor opleiding van nieuw talent. Ook andere nachtprogramma’s zullen op korte termijn plaats maken voor de nieuwe plannen.

Back To The Old School zag op 1 april vorig jaar het levenslicht en kwam voort uit een eerder zaterdagnachtprogramma: De Overnachting, waarin veel (inter)nationale R&B en black music werd gedraaid. Old School was een verfijning van dit concept waarvan het format (classic 80ies soul) werd gemaakt in nauw overleg met de luisteraar. Zowel freaks als ‘gewone’ luisteraars wisten in de loop van enkele maanden het programma te vinden.

De makers van Back To The Old School: presentator / samensteller Jeffrey Willems, DJ’s Mark B. en Funkateer en correspondent Lil’ Walter betreuren de beslissing van de zendercoordinator maar begrijpen dat er gekozen wordt voor een duidelijk profiel voor Radio 3 in al haar programma’s.

Jeffrey Willems: “Als je aan een dergelijk project begint, dan weet je dat het eindig is. Waarmee ik overigens niet de impact van het programma relativeer. Zeker niet wat ons betreft en zeker niet bij de fans. Het is alleen doodzonde dat Back To The Old School zo kort bestaan heeft. Ieder nieuw radio-programma heeft ongeveer een jaar nodig om uit te kristalliseren en bekendheid te verwerven bij het publiek (zeker ’s nachts). Vanaf de eerste uitzending hadden we het ‘goeie gevoel’ en het begon de laatste maanden echt lekker te lopen.
En… het werd met meer dan ‘heart and soul’ gemaakt. Het feit dat we nu al moeten stoppen is een beleidsmatige en politieke beslissing waar tegen we niets kunnen doen.”

In de laatste uitzending volgende week in de nacht van zaterdag- op zondagnacht van 1 tot 3 trekken Jeffrey, Mark, Funkateer en Lil’ Walter veel zeldzame grooves uit de kast als afscheid. Jeffrey Willems zal daarna definitief naar Radio 2 verhuizen waar hij onder meer Het Steenen Tijdperk presenteert. (M)

www.oldschool.nl

Gerelateerde berichten