HET LAATSTE NIEUWS OP DINSDAG 8 Mei 2001

07.00 uur

Popgroepen én Amnesty trekken veel publiek. Zeker 750000 mensen bezochten zaterdag de diverse bevrijdingsfestivals in het land. Vooral popgroepen waren populair, maar ook de meer inhoudelijke activiteiten, zoals een open dag bij een asielzoekerscentrum en een ‘sms-actie’ van Amnesty, trokken veel belangstelling.
Lees Trouw verder

Volgende week zaterdag, op de 46ste editie van het Eurovisie Songfestival, wordt Nederland vertegenwoordigd door de 19-jarige Michelle Courtens. Haar liedje heet Out on my own. Tot een decennium geleden zou een krant als NRC Handelsblad met deze mededeling hebben volstaan. Méér was niet nodig; het songfestival was geen onderwerp waarvoor men veel belangstelling verwachtte buiten de kringen van Telegraaf- en Story-lezers. Maar sinds Paul de Leeuw er eigenhandig een evenement van maakte…
Lees verder in NRC

De overlast van de middengolfzenders in IJsselstein en Montfoort kan aanzienlijk worden beperkt door uiteenplaatsing van de zendmasten en een verlaging van het zendvermogen. Dit concludeert oud-staatssecretaris D. Tommel in zijn advies over de zenderproblematiek in de provincie Utrecht. Ook stelt Tommel omwonenden een betere klach tenafhandeling in het vooruitzicht.
Lees verder in de Volkskrant

Binnenkort is de eerste mobiele telefoon te koop die speciaal is ontworpen voor de vrouw. Hij is elegant, klein, vlot, slank, heeft een vrouwelijk felrood kleurtje, een ingegraveerd roosje en…hij is standaard voorzien van een calorieënteller en een cycluskalender.
Lees NU verder

Met veel flair stelde JIMtv, de jongste telg in het televisielandschap, woensdag haar eerste kijkcijfers voor. De resultaten van deze nieuwe muziekzender voor jongeren zijn opmerkelijk. Maandag zoekt het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) naar een manier om de kijkdichtheid van kleine zenders nauwkeurig te meten.
Lees Standaard verder

De lokale Amsterdamse zender AT5 is er in geslaagd om voor de nieuwe programmering, die op 15 mei begint, drie grote namen te strikken: Paul de Leeuw, Michiel Romeyn en Hanneke Groenteman.
Lees Trouw verder

Gerelateerde berichten