Search
Close this search box.

HET LAATSTE NIEUWS OP VRIJDAG 4 Mei 2001

10.00 uur

De regering van Italië heeft woensdag besloten dat het Vaticaan de kortegolfzendmasten van Radio Vaticaan onmiddellijk moet verplaatsen. De zenders voor de middengolf moeten op de langere termijn ook elders komen te staan. In de tussentijd moet de overlast die zij nu veroorzaken, worden verminderd door de duur van de uitzendingen terug te brengen.
Lees verder in de Telegraaf

De Franse versie van Big Brother is nog geen week onderweg, of ze zijn al in bed gesprongen. Dat is nog eens andere koek dan de saaie Nederlandse oerversie. In het poldermodel van Big Brother moesten we het doen met het ontblote bovenlichaam van Ruud. Hier in Frankrijk hebben we Loana uit Nice.
Lees verder in de Volkskrant

In het tijdperk van televisie en internet lijkt het einde van ‘ouderwetse’ illustratoren in zicht. Het tegendeel is waar. ,,De groei is terug, vooral in de reclamebranche”, stelt projectmedewerker G. Gerrits van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO).
Lees verder in Trouw

Na een korte hausse is de Nederlandse filmproductie gestokt. Niemand wil meer investeren en de sector vreest voor een harde sanering. Producenten wacht bijna jaar niets doen De acht oorzaken van het filmfiasco
Lees verder in deVolkskrant

Het afschaffen van gratis voicemail door KPN is onaanvaardbaar. Dat meent de Consumentenbond, die zich bovendien ‘misleid’ voelt en het telecombedrijf van ‘misselijke’ praktijken beticht.
Lees verder in Trouw

Muziekuitwisseldienst Aimster heeft geen trek om net als Napster te worden aangepakt en is zelf maar alvast naar de rechter gestapt. Het bedrijf is woensdag een proces begonnen tegen de Recording Industry Association of America (RIAA), de overkoepelende club van platenmaatschappijen die eerder verantwoordelijk was voor de stappen tegen Napster. De zaak is aangespannen bij de districtsrechtbank in Albany, New York.
Lees verder in Webwereld

Boekhouderszoon Jean-Marie Messier staat aan het hoofd van de op een na grootste mediagroep ter wereld. Hij heeft het logge staatsbedrijf in een mum van tijd uitgebouwd tot een internationaal entertainmentconcern, en nog weet hij van geen ophouden. Als de keizer zich in al zijn ambitie maar niet vergaloppeert.
Lees hier verder

Na een korte hausse is de Nederlandse filmproductie gestokt. Niemand wil meer investeren en de sector vreest voor een harde sanering. De crew (37 mensen) van Ocean Warrior heeft woensdag het faillissement aangevraagd van de duurste Nederlandse film aller tijden. Ze geloven niet meer dat de financiering (135 miljoen gulden) van de film over milieu-activist Paul Watson nog rondkomt.
Lees verder in de Volkskrant

De ene na de andere grote productie komt deze dagen in de bioscoop. En dat allemaal dankzij de Nederlandse overheid, die investeren in films met fiscale maatregelen hoogst aantrekkelijk heeft gemaakt. Van trots op de maatregelen uit 1998 is in Den Haag echter weinig te merken. Sterker nog: het ministerie van Financiën wil van de regeling af. Wat ging er mis?
Lees verder in de Volkskrant

Nederlandse filmmakers luiden de noodklok. Deze zomer is er nog werk, maar daarna droogt de stroom op. ‘Voordat er weer nieuwe films in productie gaan, is het maart 2002’, zegt producent M. Lagestee. ‘Geen enkele sector kan het zich permitteren om bijna een jaar niets te doen. Dat wordt een enorme shake out.’
Lees verder in de Volkskrant

Omroepbedrijf SBS overweegt op één van zijn zenders, Net 5, een financieel-economisch programma te beginnen. Een woordvoerder van SBS bevestigt dat er wordt nagedacht over ‘verschillende formats’, waarvan tenminste één van Finance Television. Finance Television is een samenwerkingsverband van de NOB, Bank Labouchere en Moneyview. Een besluit van SBS kan binnen enkele maanden vallen; in dat geval zou het programma in september kunnen beginnen.
Lees verder in Volkskrant

Kroonprins Willem-Alexander speelt Mart Smeets in een filmpje voor het vrijgezellenfeest van zijn broer Constantijn, die deze maand trouwt. De opname werd deze week gemaakt bij Studio Sport, waar Jack van Gelder zijn tegenspeler was. Dit heeft een woordvoerder van de NOS bevestigd.
Lees verder in AD

Televisieprogramma’s als de Postcodeloterij, Ja, ik wil een miljonair en Call tv zijn in strijd met de wet op de kansspelen, meent SP-Kamerlid J. de Wit op basis van eigen onderzoek. Daarom heeft hij aangifte gedaan bij de politie Haaglanden tegen HMG en de TROS. Volgens De Wit worden de kijkers bedonderd. Ze betalen een veel te hoog tarief als ze bellen om aan de programma’s mee te doen.
Lees verder in de Volkskrant

Met de lancering van de nieuwe NRC-site groeit de afstand tussen krant en web. Dat zegt Dick van Eijk, chef van de internetredactie van de krant. Hoewel de twee hetzelfde merk voeren, lanceert de site nieuwe onderdelen die afwijken van de krant. Ook zal er in de toekomst betaald moeten worden voor tenminste een deel van de aangeboden content. De nieuwe site van het NRC krijgt vijf deelgebieden: Nieuws, Internet en Media, Cultuur, Geld en Den Haag.
Lees hier verder

Gerelateerde berichten