KORT NIEUWS OP DINSDAG 15 MEI 2001

08.40 uur

Voor dat we u het laatste nieuws melden eerst het volgende:

Verscheidene mensen en organisaties zijn van mening dat vrijheid van meningsuiting op deze site hun commerciële belangen schaadt. We hebben geprobeerd gevoelige onderwerpen zodra ze werden gepost te verwijderen (om de roddels in de lucht te houden), dat werd ons door bezoekers niet in dank afgenomen. Daarom hebben we besloten de forums enkele dagen stil te leggen.

3 jaar lang hebben we geprobeerd om de forums open te houden. Elke dag kwamen duizenden mensen langs om gezellig met elkaar te kunnen roddelen en discusseren over alles wat er in de media speelt. Afgelopen maandag werden we overvallen door een partij die de roddels liever zien gaan dan komen.

Na de sluiting van de forums op RadioWereld.nl ruim twaalf uur geleden hebben we inmiddels ruim 350 emailtjes en telefoontjes gehad. Helaas is het bijna onmogelijk om iedereen persoonlijk antwoord te geven.

We denken in het komend weekend weer te starten met onze hobby inclusief de vernieuwde Mediaroddels. Dit keer zullen we het anders aanpakken. Hoe we dit gaan doen ziet u in het komend weekend.

Verder met het laatste nieuws

Ron Spelbos (46) beëindigt aan het einde van dit voetbalseizoen zijn werkzaamheden als voetbalanalyticus bij NOS Studio Sport. Spelbos stopt omdat hij zijn journalistieke werk steeds moeilijker kan combineren met zijn baan als docent trainersopleidingen bij de KNVB.

News Corp (eigendom van de Britse mediamagnaat Rupert Murdoch) is oriënterende gesprekken aangegaan met diverse mediabedrijven over een mogelijke verkoop van Fox Family Worldwide. De waarde van Fox wordt geschat op tussen de vier en zes miljard dollar (9,85 tot 14,77 miljard gulden).

Colorful Radio, de hitzender voor multiculturele jongeren, komt vrijwel zeker op de kabel in de regio Rotterdam. De Algemene Programma Raad (APR) heeft een positief advies uitgebracht over de kandidatuur van de zender.

Bianca Hagenbeek, winnares van het televisieprogramma Big Brother II, begint een magazine voor lesbiennes, homo- en biseksuelen. Het tijdschrift, dat de naam Let’s be open krijgt, wordt op 30 juni in Rotterdam gelanceerd tijdens Roze Zaterdag. De 33-jarige Hagenbeek wil met het blad een lans breken voor de biseksuele en homoseksuele relaties in Nederland. Sinds ze in het Big Brother-huis openlijk voor haar biseksualiteit uit kwam, is ze bedolven onder e-mailtjes en brieven van vooral jonge meisjes met vragen op seksueel gebied.

De Europese mededingingsautoriteiten hebben de overname van het mediaconcern RTL Group door de Duitse mediagroep Bertelsmann goedgekeurd. Er worden geen verplichtingen opgelegd. Bertelsmann heeft nu een meerderheid van 67 procent in RTL Group in handen.

Een speciale herdenkings-cd, die de Zeeuwse popgroep Blof uit gaat brengen als eerbetoon aan de overleden drummer Chris Gotte van de band, is alleen te bestellen via de officiele site van Blù f. De bandleden willen niet dat platenwinkels en andere commerciele uitgiftepunten gaan profiteren van het eerbetoon.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Mediaconcern News Corporation en Saban Entertainment overwegen de verkoop van de kabelkanalen van Fox Family Worldwide. Met de gedroomde opbrengst van $4 � $6 miljard hoopt News Corp Amerikaanse satellietzender DirecTV te kunnen kopen.

Noordzee FM heeft een nieuw logo geïntroduceerd. De radiozender wil hiermee de uitstraling van het station meer vorm geven. Volgens woordvoerder Harold Reusken gaat het om een ‘restyling’, om de doelgroep van het radiostation beter te kunnen bereiken. Noordzee FM richt zich sinds 1999 met een adult contemporary (AC) format op 25 tot 40-jarigen met de nadruk op hoger opgeleide vrouwen. Volgens Reusken zal de radiozender daarmee in het sponsor- en evenementenbeleid meer rekening houden. Het nieuwe logo dient meer aansluiting te vinden bij het publiek, waarbij het radiostation niet meer alleen met Nederlandstalige muziek geassocieerd wil worden.

Televisie en radiomaatschappij SBS Broadcasting wil Senior Notes ter waarde van 165 miljoen euro uitgeven met een looptijd tot 2008 via een internationale institutionele bieding, inclusief een bieding aan institutionele kopers in de Verenigde Staten. SBS verwacht de opbrengst hoofdzakelijk te gebruiken om een overbruggingsfaciliteit en bepaalde andere uitstaande schulden af te lossen.

Martin Kuiper schrijft zijn eerste Column “doodstrijd van Kink FM” te lezen bij Musicfrom

Door Maxima en Alex is een ander Oranje-huwelijk een beetje in de schaduw komen te staan. Aanstaande woensdag is het al zover: prins Constantijn trouwt met Laurentien Brinkhorst, de dochter van onze landbouwminister. Ook de media begint nu een beetje warm te lopen voor dit koninklijk paar. De NOS heeft er een aparte website voor geopend , en zendt natuurlijk het huwelijk live uit op televisie en radio. De huwelijksvoltrekking zal dit keer ook live te volgen zijn via internet. 17 Mei is het burgerlijk huwelijk en 19 mei trouwt het stel voor de kerk.

De muzieksite MP3.COM zag de laatste tijd haar inkomsten flink dalen, maar heeft een nieuwe inkomstenbron gevonden. Emerce.nl bericht dat je als internetter bij MP3.com binnenkort NetCD’s kunt kopen. Het is een nieuwe variant tussen de CD verkoop en het downloaden van MP3. Met de aanschaf van een NetCD krijg je geen CD geleverd, maar kun je MP3 bestanden op internet beluisteren. Bij de aanschaf kun je zelf bepalen hoe vaak en wanneer je de bestanden wilt downloaden en beluisteren. De prijzen van de virtuele CD’s zullen variëren tussen de vier en de dertig dollar. Nu kun je op MP3.com allerlei gratis muziek downloaden en beluisteren, gebruikmaken van allerlei services en het laatste MP3 nieuws lezen.

Lijstjes, cijfers en feitjes; we zijn er gek op en de liefhebbers van het Eurovisie Songfestival niet minder. Kijk hier voor de cijfertjes. De volledige uitslag van het Eurovisie Songfestival vind u hier Hier zijn nog even alle liedjes uit de finale van het Eurovisie Songfestival te beluisteren en na te lezen. Een aantal artiesten heeft een eigen website. U vindt ook de links daarheen. Vier keer won Nederland op het Eurovisie Songfestival; vier keer was Nederland laatste. De eerste keer mocht elk land nog twee deelnemers sturen. Er werd alleen een winnaar aangewezen. Hoe waren de resultaten door de jaren heen? Een overzicht vind u hier.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email