Search
Close this search box.

KORT NIEUWS OP MAANDAG 21 MEI 2001

07.00 uur

OneDayFly is platina: er zijn 60.000 singles verkocht. De internetter kan een OneDayFly T-shirt of een gesigneerde single winnen. Om kans te maken moet het antwoord op de volgende vraag emailen naar webredactie@omroep.nl. Hoe heten de mannen van deze ‘boysband‘?

Vincent Everts, column schijver schreef enkele weken geleden: EEN VCR OP INTERNET? Ik ben een groot liefhebber van talkradio. Niets is prettiger dan van 11 tot 12 s’nachts in de auto te zitten en te luisteren naar “met het oog op morgen’. Op internet zijn er nu vele duizenden radio zenders met als voordeel dat je niet op een vast tijdstip hoeft te beluisteren. Radiofreaks lezen verder bij Vincent Everts

De Franse multimediagroep Vivendi Universal heeft zondagavond de overname van het Amerikaanse MP3.com bekendgemaakt. Het concern betaalt voor de internetverspreider van muziek 372 miljoen dollar (f 934 miljoen).

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Microsoft bracht woensdag versie 7.1 van Windows Media Player uit. Tevens heeft men gisteren een update beschikbaar gesteld voor zijn Media Player. Het belangrijkste verschil met vorige versie is, dat er nu makkelijk van CD-tracks gecomprimeerde WMA-bestanden gemaakt kunnen worden.

De rechtstreekse tv-uitzending donderdag van het burgerlijk huwelijk van prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst is bekeken door 1.650.000 mensen. De waardering voor het programma was 7,5. Het huwelijk van Constantijn is beter bekeken dat de huwelijken voor de wet van prins Maurits (1,5 miljoen mensen) en prins Bernhard junior (850.000 kijkers).

Gemiddeld hebben ruim 2,5 miljoen mensen zaterdag gekeken naar de rechtstreekse uitzending van de kerkelijke inzegening van het huwelijk van prins Constantijn en prinses Laurentien. Dat komt neer op een kijkdichtheid van 17,4 procent. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek van de NOS. Volgens de dienst werd de uitzending hoog gewaardeerd. De kijkers gaven de live-uitzending een 7,8.

Sinds woensdag heeft Happy Radio de uitzendingen via 104.5 fm op de kabel van UPC in Zuid Holland gestaakt. Dit is waarschijnlijk gebeurd n.a.v. het negatieve advies van de programmaraad Rotterdam dat inhield dat Happy per 1 september zou verdwijnen.

In Van Gewest tot Gewest (NPS) zijn iedere week reportages te zien over ontwikkelingen in de regio. Op de site is informatie te vinden over de komende uitzending en de programmamakers. Verder een archief, de leader en een forum.

Kika USA (VARA) houdt een Miss Travestie verkiezing. Deelnemers aan deze virtuele verkiezing moeten een foto insturen waar ze in hun mooiste creatie op staan. De winnares wordt uitgenodigd voor de chat na afloop van de uitzending op 29 mei.

Het tv-programma Opsporing Verzocht zendt vandaag een nieuwe reconstructie uit van de verdwijning van Germa van den Boom (19) eind juli 1984. Een maand geleden is het onderzoek heropend, nadat het Landelijk Team Kindermoorden (LTK) bij het doorspitten van het dossier nieuwe gegevens had ontdekt.

Het multiculturele popfestival Live for Life heeft zondag naar schatting 25.000 belangstellenden naar het Malieveld in Den Haag getrokken. Dat heeft een woordvoerder van de organiserende Stichting Rhytm of Reason gezegd. Het publiek genoot van muziek van onder anderen Postmen, de rapper Extince, de Oezbeekse Yulduz Uzmanova en de Friese band De Kast. Het was de eerste keer in jaren dat het Malieveld werd gebruikt voor een grootschalig popevenement.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten