KORT NIEUWS OP WOENSDAG 16 MEI 2001

07.00 uur

De Telegraaf was ook in 2000 met een oplage van 808.000 exemplaren met afstand de grootste krant van Nederland. Het Algemeen Dagblad volgt met een oplage van 354.000 kranten. Dat blijkt uit cijfers die het Oplage Instituut maandag publiceerde. Het AD dreigt te worden ingehaald door de Volkskrant. Er is slechts een verschil van 11.000 exemplaren.

De Backstreet Boys gaan na acht jaar aan het eind van hun huidige wereldtournee uit elkaar. De band zal begin volgend jaar nog een album met grootste hits uitbrengen. AJ, Nick Carter, Kevin Richardson, Brian Littrell en Howie B, willen zich gaan concentreren op hun eigen projecten.

British Telecom (BT) stelt de introductie van de derde generatie mobiele telefonie zeker drie maanden uit. Eind deze maand zou de 3G-gsm op het eiland Man zijn intrede doen, maar de toestellen, geleverd door het Japanse NEC, hebben problemen met de software.

Radio luisteren en autorijden vormen een perfecte combinatie. Wat is er nu lekkerder dan tijdens de autorit te genieten van je favoriete muziek. Ruim 66% van de 20-49 jarigen luistert elke week wel eens naar de radio in de auto. Sky Radio is het radiostation dat het grootste gedeelte van de 20-49 jarige luisteraar in de auto weet te bereiken. Ruim 24,4% van de 20-49 jarigen luistert in één week tijd wel eens in de auto naar Sky Radio.

Online muziekaanbiederMP3.com heeft haar dienstverlening uitgebreid. Muziekliefhebbers kunnen hun collectie nu uitbreiden met virtuele cd’s.

De content van de site van Business Nieuws Radio is vanaf heden opgenomen in de sectie ‘Beleggen’ bij MSN. De doelstelling van de samenwerking is de gebruikers van MSN kwalitatieve informatie te kunnen bieden. Business Nieuws Radio genereert met de samenwerking extra traffic en nieuwe gebruikers.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Bløf gaat door met muziek maken, maar voordat ze daar echt aan toe zijn willen ze eerst nog een live CD uitgeven. Het wordt een bijzondere CD: een concert van Bløf dat op 15 januari werd opgenomen in Ahoy’, wordt op CD uitgebracht als eerbetoon aan de overleden Bløf-drummer Chris Götte. De CD “Oog in oog, live in Ahoy” zal 14 juni uitkomen en alleen via de website van Bløf te bestellen zijn. De opbrengst van de CD gaat naar WarChild. De CD zal maar een beperkte periode verkrijgbaar zijn, bestellen kan tot eind december 2001.

Vanaf 16 mei is er drie keer per dag op 3FM het BuZz eindexamen-journaal te beluisteren. Hierin word je op de hoogte van alle eindexamen-nieuwtjes. Maar er kan meer. Op de website kan je tussen 17.50 – 22.50 uur inloggen en meeluisteren, – kijken én chatten tijdens de webuitzendingen. Tijdens de uitzendingen wordt er vooruitgeblikt naar het examen van de volgende dag en krijg je tips te horen. Ook worden er prijzen weggegeven, bijvoorbeeld in de grote BuZz eindexamenquiz

Op Nationale Voorleesdag, dat is op vandaag, spreekt Jan Meng alle Harry Potter-boeken in op CD. Daar besteedt het KRO-radioprogramma Route 747 aandacht aan. Bezoekers kunnen de reportage live via het internet beluisteren tussen 08.35 en 10.00 uur.

Na de succesvolle antireclame rondom Radioheads vorige cd Kid A (geen single, geen clips), gooit de band het nu over een andere boeg. Internet is de naam en sinterklaas spelen het spelletje. Lees er meer over op de website van VPRO’s 3voor12.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

P.s… tot morgen

Gerelateerde berichten