KORT NIEUWS OP WOENSDAG 23 MEI 2001

07.00 uur

Op Hemelvaartsdag (donderdag 24 mei) is er weer een nieuwe aflevering van het mediaprogramma “Storing” bij BNN gepresenteerd door Jeroen Pauw. Vorige week waren we hier te gast vanwege het discussie forum “MediaRoddels” op deze site. De RadioWereld zal via Radio1 wederom ter discussie staan. Tussen 20.00 en 21.00 uur zullen we nadere informatie bekend maken.

Minister Netelenbos heeft besloten tot het instellen van een verbod op handmatig bellen in de auto. Waarschijnlijk zal de wetswijziging hiertoe eind dit jaar in werking treden. De technische voorzieningen zijn inmiddels zo betaalbaar en goed, dat handmatig bellen eigenlijk volstrekt overbodig is.

‘De Nederlandse dagbladuitgevers willen een proef starten met gemeenschappelijke bezorging van hun kranten zo meld het Financiële Dagblad. Vandaag beslist de brancheorganisatie Nederlandse Dagbladpers (NDP) over een onderzoek naar de problemen die hieraan kleven.

Aanstaande donderdag is het natuurlijk tijd voor de jaarlijkse hemelse honderd op 3FM, vanaf vandaag kun je de lijst checken op www.3FM.nl

Vandaag lanceren de makers van Kranten.com een nieuwe nieuwsdienst. De nieuwe dienst Beleggersmail.nl brengt het laatste beursnieuws van verschillende beurssites samen. Als abonnee ontvang je iedere dag voor 11.00 uur de koppen van het laatste beursnieuws in je e-mailbox. Net als veel andere nieuwsdiensten kun je vanuit de e-mail van Beleggingsmail direct doorklikken naar het volledige artikel. Op de site kun je het laatste beursnieuws volgen en je abonneren op de nieuwsbrief.

Kijk hier voor een compleet overzicht van de nieuwe luistercijfers

Hèt programma “Opgelicht” van TROS dat duistere zaken aan het licht brengt is te vinden op www.tros.nl/opgelicht. Op deze site kunt u terecht voor tips om oplichting te voorkomen, informatie over veelgebruikte trucs, sterke verhalen van meesteroplichters, handige links en nog veel meer. U kunt via deze site uiteraard ook uw eigen verhalen, vragen of opmerkingen aan de redactie voorleggen. Opgelicht ! wordt tweewekelijks uitgezonden op vrijdagavond om 22.10 uur op Nederland 2. De eerstvolgende uitzending is op 1 Juni.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Luister op Hemelvaartsdag donderdag 24 mei tussen 13:00 en 18:30 uur naar de grootste hits uit het jaar 1977. Radio 10 FM zendt dan de top 77 van dat jaar uit. Hier vind je de top 77, je kunt alle 77 platen beluisteren door erop te klikken. Wil je nog meer van die fantastische 70’s hits beluisteren ga dan naar de Radio 10 FM Jukebox.

WebWereld meld: De overname van het ooit rebelse MP3.com is voor Vivendi een belangrijke stap in haar strategie een belangrijke speler op het net te worden. Eerder dit jaar kondigden Vivendi en Sony al een gezamenlijke distributiedienst op het net aan: Duet. Vlak daarna maakte Vivendi nog eens een samenwerking met Yahoo bekend, ook voor het verspreiden van muziek via internet.

Sesamstraat is binnen twee jaar te vinden in Drunen. Het Land van Ooit heeft als eerste Europees themapark de rechten verworven om een speciaal Sesamstraat-gedeelte te mogen bouwen en investeert er 15 miljoen gulden in. In de Sesamstraat-‘enclave’ komen onder meer een theater, het Sesamstraatje zelf, een speeltuin, cafeetje en winkel.

Het bioscoopbezoek is in de eerste maanden van het jaar hoger uitgevallen dan in dezelfde periode in 2000. De eerste maanden van vorig jaar stonden al te boek als een recordperiode. Dat heeft de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie (NFC) dinsdag gemeld. Tot dusver kwamen 8,8 miljoen mensen naar de diverse theaters, tegenover 8,6 miljoen in de eerste maanden van 2000. Kaskrakers als Hannibal, What women want en Costa! zijn daarvoor verantwoordelijk.

2Vandaag heeft vanaf deze week een eigen website. Op de site kun je de onderwerpen van de uitzending van die avond alvast bekijken, eerder uitgezonden reportages terugzien, meedoen met een enquête en contact opnemen met de redactie. Ook kan je abonnee worden van 2Vandaag Infomail. Nadat je jouw interesses hebt opgegeven word je door Infomail op de hoogte gehouden wanneer 2Vandaag aandacht besteedt aan die onderwerpen.

Iedere 17 seconden ging de cd ‘Oog in Oog Live in Ahoy’ van de Zeeuwse band Blof over de internettoonbank. De eerste dagen nadat de e-handel begon waren een succes. Ter nagedachtenis van de Blof-drummer die bij een motorongeluk om het leven kwam, wordt deze liefdadigheids-cd verkocht.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.