Radio Kontakt gaat voor nieuw Wereldrecord.

De Laarbeekse omroep radio Kontakt gaat proberen een nieuw wereldrecord te vestigen en daarmee in het Guinness Book of Records te komen. De omroep wil het langst durende, door één persoon gepresenteerde, radioprogramma ooit gaan maken. De al jaren succesvolle omroep wil het record gaan zetten op liefst 101 uur. De start van deze marathon uitzending is gepland op woensdag 6 juni om 11.00 uur. Als de recordpoging slaagt zal deze eindigen op zondag 10 juni om 16.00 uur.

Degene die het ruim 4 dagen durende programma zal gaan presenteren is Ronnie Tijssen, één van de 70 vrijwilligers van de lokale omroep die de radioprogramma s en Tekst TV uitzendingen verzorgen. De presentator is er bij vanaf de eerste dag dat Radio Kontakt startte en maakt ook sinds die tijd al vrijwel dagelijks programma s. Hij is gewend aan onregelmatige werktijden en vaak gedurende langere tijd niet slapen. Echter 101 uur is ook voor hem een tijd die van te voren nauwelijks te overzien is. Het beloofd dan ook een bijzonder spannend gebeuren te worden.

De wereldrecordpoging is al enige maanden geleden aangemeld bij het in Londen gevestigde Guinness Record Book. Omdat het een officiële poging betreft zijn er ook een groot aantal regels aan verbonden. Zo moeten alle gedraaide muziekstukken aan- of afgekondigd worden, is er slechts één keer in de 8 uur een pauze van een kwartier en zijn er ruim 50 getuigen nodig die kijken of alles volgens de regels verloopt. In totaal zullen er, als de poging slaagt, zo n 1700 CD s gedraaid gaan worden. Verder is medische begeleiding en advies van een diëtiste ingewonnen. Burgemeester van Beers van Laarbeek en Piet Heijl, ondermeer bekend van zijn plaatselijke brandweerwerk, zullen als verplichte hoofdgetuigen optreden.

In het studiogebouw van de omroep aan de Otterweg in Beek en Donk zal een speciale Recordstudio worden ingericht. Hier komen ook zitjes zodat belangstellenden, die tijdens de recordpoging dag en nacht welkom zullen zijn, rustig wat kunnen drinken, kijken en luisteren hoe de marathon verloopt.

Op zondag, tijdens de laatste uren van de recordpoging, organiseert radio Kontakt een grandioze Open dag . Vanaf 11.00 uur zullen er op een groot buitenterras een keur aan artiesten optreden, waaronder verrassende namen. Zowel binnen als buiten zal er van alles te zien en te beleven zijn. Uiteraard kan er achter de schermen gekeken worden hoe radioprogramma s worden gemaakt, Tekst TV in elkaar wordt gezet en wat er technisch allemaal bij komt kijken. Ook zal het redactionele werk worden uitgelegd en kan er voor het éérst niet alleen in het grote platen- en Cd-archief gekeken worden, maar zal er ook een kijkje gegund worden in het computerbestand waarin alle platen en Cd s zijn opgeslagen.

Ook is er een stand van de Vriendenclub , welke bestaat uit luisteraars die als donateur de eigen lokale omroep steunen. Speciaal voor de kinderen komt er een levensgroot springkussen dat buiten zal worden opgesteld en waarvan gratis gebruik gemaakt zal kunnen worden.

Kortom: 6 t/m 10 juni belooft bij radio Kontakt spannend, opzienbarend, maar vooral ook gezellig te worden, ook op kontaktfm.nl

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email