Zoek
Sluit dit zoekvak.

Slam FM wordt ID&T Radio

Slam FM wijzigt per 1 juni haar naam in ID&T Radio. Na een jaar onder de naam Slam FM te hebben uitgezonden, wil de zender haar eigen bedrijfsnaam (ID&T) voortaan als platformnaam presenteren. De naam Slam zal wel gebruikt blijven worden voor het blad, dat als apart bedrijf een andere richting opgaat. ID&T Radio blijft zich profileren als nationale dancezender.

Directeur Robin Albers is van mening dat het radiostation zich sterker moet onderscheiden. Dit blijkt volgens de directeur uit reacties van luisteraars. “Er bestaat behoefte aan muziek die elders niet te horen is”, volgens Albers die wijst op de zeer populaire dansfeesten die ID&T organiseert. Het radiostation zal nu duidelijk het accent leggen op dance, terwijl het geraamte gelijk blijft. ID&T Radio zal muziek uitzenden die trendsettend moet zijn en niet trendvolgend. Daarom zal mainstream dance-muziek in principe niet meer ten gehore worden gebracht.

Robin Albers zegt dat zijn radiostations als kabel- en internetzender een ‘invalide’ status heeft. De zender wil daarom kijken of het bij de herverdeling mee kan dingen naar regionale frequenties in de randstad. Albers noemt de huidige regering als het om radio gaat “geldwolven”, maar prijst het CDA om “haar diversiteitsgedachte in het radiolandschap”. Voor etherfrequenties houdt het radiostation handtekeningenacties.

Volgens Albers is dit gezien de geringe hoeveelheid handtekeningen die Radio 538 nodig had om haar beleid te veranderen, dit nu ook voor zijn radiostation mogelijk. Albers wil met ID&T Radio een “opvoedkundige taak vervullen” middels de programmering, zodat luisteraars bekend raken met dance en al haar facetten. Meer bekende dance-persoonlijkheden zullen daarom vanaf begin juni uitzendingen maken bij ID&T Radio. Volgens Albers is de ether voor de exploitatie absolute noodzaak. Slam FM/ID&T Radio is in 4,3 miljoen huishoudens te ontvangen via kabel en internet. (Broadcastpress)