Zoek
Sluit dit zoekvak.

VANAF ZATERDAG 19 MEI BIJ SBS 6 ‘I’M ALAN PARTRIDGE’

‘I’M ALAN PARTRIDGE’: HILARISCHE COMEDY MET STEVE COOGAN
Vanaf zaterdag 19 mei, tussen 10.40 en 11.10 uur, brengt SBS 6 de comedy ‘I’m Alan Partridge’ met de onhandige talkshow-host vertolkt door Steve Coogan.

Partridge’s alter ego Coogan introduceerde zijn hilarische typetje voor het eerst in een parodie op een radionieuwsprogramma, ‘On the Hour’, bij het Britse Radio 4. Het duurde daarna niet lang voor de ambitieuze fantast Partridge een eigen leven begon te leiden. De vleesgeworden onhandigheid kreeg zijn eigen shows bij de BBC, ‘The Day Today’ en ‘Knowing Me, Knowing You’. Al snel praatte heel Engeland over de curieuze capriolen van deze ongewone presentator. Zijn ambities, helaas niet gefundeerd door de benodigde capaciteiten, zijn pijnlijke missers en gegoochel met clichés zijn inmiddels spreekwoordelijk in Groot-Brittannië.

In ‘I’m Alan Partridge’ maakt de voormalige BBC-coryfee inmiddels minder fortuinlijke tijden mee. Gedegradeerd tot ochtend-DJ bij Radio Norwich, blijft de onverbeterlijke Partridge tegen beter weten in hopen op een spoedige terugkeer bij zijn ex-broodheer. Hij wankelt op de rand van bankroet, verblijft in een neerslachtige hotelkamer sinds zijn vrouw hem eruit schopte voor de fitnesstrainer en presenteert een radioprogramma, dat wordt uitgezonden in de donkerste uurtjes van de morgen. Zijn show wordt slechts beluisterd door de plaatselijke boerenbevolking, aangezien deze sowieso vroeg op moet. Ongelukkigerwijs weet Partridge zijn enige publiek al snel te beledigen. Desondanks zijn z’n arrogantie en vastbeslotenheid om zijn dromen te verwezenlijken intact gebleven. De programmadirecteur van de BBC wordt dan ook overspoeld met Partridge’s ideeën voor een nieuwe show, van apentennis tot binnenstad-sumoworstelen.

TON VAN ROYEN MAAKT ‘GEWONE MENSEN TELEVISIE’

‘TON’: CONFRONTERENDE THEMA’S VERPAKT IN INDRINGENDE REPORTAGES

Vanaf zondag 20 mei, tussen 21.10 en 21.40 uur, brengt SBS 6 voorlopig de laatste vier afleveringen van de achtdelige indringende reportagereeks ‘Ton’, gepresenteerd door Ton van Royen. Het programma bevat aangrijpende verhalen uit het leven van alledag.

In ‘Ton’ staan dit seizoen wederom dramatische verhalen van mensen centraal die tussen wal en schip zijn geraakt. Het programma doet onthullend verslag van een samenleving waar gezondheid, geluk en succes lang niet voor iedereen is weggelegd. ‘

Na een lange roemruchte journalistieke carrière bij AT5 maakte Ton van Royen eerder voor SBS 6 onder meer het vakantieprogramma ‘Door ‘t Lint’ en verzorgde hij de presentatie van de tweede editie van ‘de BUS’.

Inhoud aflevering 1:Helse pijnen
Annie heeft brandende pijnen in haar onderbuik. Gynaecologen en urologen staan voor een raadsel. De borsten van Eef zijn geamputeerd. Na jaren van helse pijnen en vele operaties is Eef wanhopig. Fred is een medisch wonder. Jarenlang had hij ondraaglijke rugpijnen. Fred wilde euthanasie, maar een Amerikaanse arts zorgde voor een wonderbaarlijke genezing. (SBS)

Gerelateerde berichten