Zoek
Sluit dit zoekvak.

HET LAATSTE NIEUWS OP DINSDAG 12 JUNI 2001

07.00 uur

De Amerikaanse telecomleverancier Net2Phone heeft vandaag een dienst geïntroduceerd waarbij Amerikaanse klanten kunnen telefoneren via breedbandverbindingen zonder tussenkomst van de pc. Wel is hiervoor een speciaal apparaatje vereist met een prijskaartje van bijna 160 dollar. Het apparaatje biedt volgens het bedrijf de mogelijkheid te telefoneren naar de hele wereld tegen veel lagere prijzen dan via de gewone telefoonlijn.
Lees verder in de Telegraaf

De openbare omroep heeft zichzelf een nieuwe interne richtlijn opgelegd over de rol van politici in niet-informatieve programma’s. Zo zal Margriet Hermans niet langer wekelijks te zien zijn in ‘Sleutelgat’.
Lees hier verder

Het modellenagentschap Elite eist honderd miljoen frank schadevergoeding van de Britse openbare omroep BBC. Een reportage over het modellenbureau, gemaakt door een undercoverjournalist, deed heel wat stof opwaaien.
Lees hier verder

Drum Rhythm vierde afgelopen weekeinde zijn tienjarig jubileum en kende twee veranderingen ten opzichte van vorig jaar: de locatie (het Java Eiland in plaats van de Westergasfabriek) en de duur: drie dagen in plaats van twee. Wat bleef was de dwarsdoorsnede die het festival biedt van de hedendaagse dansmuziek. Verrassende bands leidden tot de onvermijdelijke conclusie dat de combinatie drumstel-basgitaar het nog steeds wint van de draaitafel.
Lees Trouw verder

John de Mol heeft gisteren in Parijs een recorddeal gesloten met de Franse commerciële zender TF1. Het station koopt de komende vijf jaar voor ruim anderhalf miljard gulden programma’s bij het van oorsprong Nederlandse concern. Nooit eerder in de geschiedenis van Endemol Entertainment werd zo’n grote ‘outputdeal’ getekend.
Lees verder in de Telegraaf

De verkoop van de tijdschriftengroep van uitgever VNU neemt meer tijd in beslag dan het concern had gedacht. De procedure is volgens een woordvoerder naar verwachting in juli rond in plaats van een maand eerder. De woordvoerder zei maandag dat de tweede biedingsronde op het punt staat af te lopen. Vervolgens kunnen partijen dan een definitief bod doen op de tijdschriftengroep, waarna er verder wordt onderhandeld.
Lees hier verder

Het opnieuw uitzenden van oude kinderseries door Z@ppelin tijdens de vakanties heeft gevolgen. Al weer een nieuwe generatie groeit op met oude bekenden als de familie Knots, Ome Willem en juffrouw Ooievaar. Vorige generaties verlangen naar de permanente terugkeer van programma’s van weleer. En de roep om méér klinkt. De omroepen geven er graag gehoor aan. Z@ppelin wil tijdens de zomervakantie opnieuw Z@pAchteruit uitzenden. De NCRV zal binnenkort Swiebertje, de in de jaren zeventig bekende serie over de avonturen van de gelijknamige zwerver, herhalen, en denkt over een speciale Swiebertje-video.
Lees verder in het NRC

Een gewapende man heeft vandaag een televisieploeg van RTBF aangevallen. De ploeg wilde een reportage maken over de Bosnisch-Servische oorlogsleider Radovan Karadzic. De ploeg werd gedwongen om hun camera en de cassette met de reportage af te geven. Dat heeft journaliste Marianne Klaric vandaag bevestigd. Volgens Klaric werd hun auto zaterdag rond 16.00 uur geblokkeerd in een tunnel tussen Pale en Sarajevo door een rode Golf zonder nummerplaat.
Lees Standaard verder

Gerelateerde berichten