Zoek
Sluit dit zoekvak.

HET LAATSTE NIEUWS OP DINSDAG 5 JUNI 2001

07.00 uur

De nieuwsservice per SMS van popzender 3FM op Pinkpop is een ,,gigantisch succes”. ,,SMS werkt soms sneller dan radio en internet. Het overstijgt m’n verwachtingen en ik durf zeker te stellen dat we hiermee doorgaan op festivals als Werchter en Lowlands.” Dat zegt woordvoerster R. Reijmer namens het radiostation 3FM
Lees Trouw verder

Pascale Luyks vertrekt bij RTV Noord. Ze heeft donderdag haar laatste nieuwsuitzending gepresenteerd. ,,Ik wil geen onderwerp worden van een beerput die opengetrokken wordt’’, zegt ze over haar vertrek. Ook de populaire radiopresentator Marc Wiers verdwijnt van de zender. Hij wordt per 16 juli programmacoördinator bij Rebecca Radio. Voorts wordt het contract met weervrouw Anneke van der Laan niet verlengd. Zij zou zich het afgelopen jaar onvoldoende hebben ontwikkeld.
Lees hier verder

Het deze week met veel tamtam gelanceerde systeem 2ViewVideo blijkt zo lek als een mandje te zijn. De beveiliging van de videobanden met topfilms die zichzelf na twee keer afspelen wissen, blijkt op kinderlijk eenvoudige wijze te omzeilen.
Lees verder in de Telegraaf

Na het mislukken van Business Update gaat RTL5 het andermaal proberen met financiële televisie. Dinsdag begint RTL Z, een dagelijks economisch magazine. Een gesprek met hoofdredacteur Dick van der Peijl en chef RTL-Nieuws Harm Taselaar.
Lees verder in het NRC

Bij de vorming van het TV-productiebedrijf Endemol Nederland vallen geen gedwongen ontslagen. De ondernemingsraden van Joop van den Ende TV Producties en John de Mol Producties brengen daarom een positief advies uit over de integratie van beide bedrijven.
Lees verder in het AD

De musical 42nd Street van Joop van den Ende Theaterproducties heeft zondag in New York een Tony-award gewonnen voor beste ‘musical revival’. De Tony voor beste vrouwelijke hoofdrol ging ook naar 42nd Street, naar Christine Ebersole. De tapdansshow is een co-productie met Dodgers Theaterical Inc, het theaterproductiebedrijf van Van den Ende’s Stage Holding in New York. Het stuk is sinds begin mei, ruim twintig jaar na de wereldpremière, weer te zien op Broadway.
Lees Trouw verder

Prins Willem-Alexander woont donderdagavond 28 juni in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade de openingsmanifestatie bij van het Wereld Muziek Concours. Het festival is in vijftig jaar uitgegroeid tot een groot evenement op het gebied van de blaasmuziek.
Lees Trouw verder

De 32e editie van het popfestival Pinkpop in Landgraaf is dit pinksterweekeinde rustig verlopen. De organisatie van het evenement en de politie kampten nooit met serieuze problemen. In totaal werden er veertien aanhoudingen verricht.
Lees Trouw verder

Goed nieuws voor de liefhebber: maandag begint op Net5 de Amerikaanse comedy Seinfeld weer vanaf het begin. Elke dag een episode van deze ,,meest succesvolle comedy ooit”. Compliment voor de programmaleiding. Net5 wordt steeds interessanter.’
Lees verder in het NRC

De Vlaamse kabelmaatschappijen willen dat er paal en perk gesteld wordt aan de wildgroei van zogenaamde must carry -zenders. De programma’s van deze omroepen moeten verplicht via de kabel in heel Vlaanderen doorgestuurd worden. Dat beknot niet alleen hun onderhandelingspositie, de meeste meeste kabelmaatschappijen kampen ook met een capaciteitsprobleem.
Lees hier verder

Wat zou het prettig zijn, als je televisie kon kijken zoals je de krant leest. Elke avond loop je de lijst van programma’s door met aankondigingen en hoogtepunten en je selecteert wat je verder wil zien. Geen wachten meer tot het programma begint. Als Buitenhof slechts een onderwerp heeft dat de kijker interesseert, hoeft hij slechts dat aan te klikken.’
Lees verder in het NRC

Gerelateerde berichten