Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Aad van den Heuvel naar de KRO!

Aad van den Heuvel zou graag weer voor de KRO willen werken. Hij zegt dit in een interview in het KRO-programmablad ‘Studio’ van deze week.

Aad (66) deed vorig jaar een opmerkelijke stap: met enkele anderen stichtte hij De Nieuwe Omroep, kandidaat voor een zendmachtiging. Deze nieuwe publieke omroep zou met name aandacht moeten besteden aan milieu, Derde Wereld, mensenrechten, vrede. Ondanks het feit dat er genoeg handtekeningen binnen zijn om een omroep te beginnen, hebben het Commissariaat voor de Media en de staatssecretaris het verzoek van Aad en de zijnen afgewezen. Er loopt nog een hoger-beroep-zaak.

Aad van den Heuvel blijft nadrukkelijk geloven in het belang van de publieke omroep. “De toekomst blijft toch de toekomst van een publíeke omroep. Een land zonder publieke omroep is er heel treurig aan toe.”
De banden met de KRO zijn nooit helemaal weggeweest in anderhalf jaar van De Nieuwe Omroep. Aad: “Het is toch een club waar ik veertig jaar buitengewoon plezierig heb gewerkt.” Gevraagd of hij soms weer iets voor de KRO zou willen doen, zegt hij volmondig “Ja!”

Het liefst zou Aad een soort Late Night Show bij de KRO maken. “Ja, ik vind dat een ontzettend gebrek in dit land. Ik ben geïnteresseerd in nieuws, in actualiteit, in maatschappelijke dingen om me heen. Maar als in dit zomerseizoen Barend & Van Dorp en Barend & Witteman wegvallen, dan is er dus helemaal niks meer! Dat mag toch niet? Ik wil toch iedere avond een groepje mensen die mij bijpraten over het nieuws.” Je zou dat zelf willen doen? “Bijvoorbeeld, ja.” Bij de KRO? “Bij de KRO! Zéker!” (M)

Gerelateerde berichten