Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op Woensdag 4 Juli 2001

06.00 uur

Radio 1 ( VARA ) heeft vanmorgen tussen 11.00 en 12.00 uur een uitgebreide uitzending over de komende radiofrequentieveiling: Interviews met politici, een reportage vanuit een Nozema zendmast in Lopik en een discussie met onder andere een lid van de Raad van Bestuur van de NOS (Wolfensperger of Hans van Beers) Tevens is er een reportage te horen van een nog onbekende piratenzender. Luister vandaag tussen 11.00-12.00 uur op Radio 1.

Michel Mol (35) is door de Raad van Bestuur van de NOS aangesteld als coördinator Internet Publieke Omroep. In die functie is Mol verantwoordelijk voor de visie en strategie van de publieke omroepen als het gaat om internetactiviteiten. Mol zal ook eindverantwoordelijk zijn voor de site www.omroep.nl. Mol was tot voor kort consultant internetstrategie bij adviesbureau McKinsey.

Er is ontevredenheid bij de ondernemingsraad van Veronica over het mislukken van de samenwerking met SBS. Dit meldde de Telegraaf. De krant meldt verder dat de or gisteren nog het vertrouwen in het bestuur zou gaan opzeggen. Het personeel twijfelt aan de voorwaarden die het bestuur heeft gesteld aan SBS tijdens de onderhandelingen. Ook de ledenraad vergaderde gisteravond over de toekomst van Veronica. De leden vrezen voor het voortbestaan van de Veronica-gids, omdat HMG en NOS volgend jaar wel eens zouden kunnen besluiten hun programmagegevens niet meer met Veronica uit te wisselen. De uitslag van de ledenraad van Veronica is op dit moment nog niet bekend bij de RadioWereld

De testuitzendingen zijn van start gegaan op OkayFM via 1332 kHz. Maar de zender krijgt wel een andere naam, Radio 192. Vanaf woensdagavond 8.00 uur gaat de zender officieel de lucht in onder de naam Radio 192. Men heeft ook een nieuwe site op www.192goedidee.nl

Tour de France actueel en interactief. Komende weken kunt u de Tour de France 2001 volgen via Trouw. Op www.trouw.nl/tour vindt u per etappe alle informatie: route, hoogteverschillen, algemeen-, etappe- punten- en bergklassement. En een exclusief verslag van onze Trouwe verslaggever in de Tour-caravaan.

De plannen om BBC Worldwide naar de beurs te brengen zijn van de baan. De commerciële tak van de BBC wil eerst reorganiseren. De divisie moet meer gaan samenwerken met derden om meer resultaat te behalen uit de programmarechten, licenties en sales binnen BBC’s portfolio van tv-merken.

De laatste Buitenhof van het seizoen – over de neergang van Milosevic – is afgelopen zondag uitgezonden. Voor wie er één gemist heeft: op de Buitenhofsite zijn alle afleveringen online te bekijken.

Top Format heeft sinds vandaag een nieuwe website, de site van het Nederlandse Jingle bedrijf is te vinden op www.topformat.nl.

Swiebertje, Floris, Ome Willem. Het zijn vooral de ouders die deze zomer voor de buis gekluisterd kunnen zitten voor jeugd-programma´s van vroeger. Z@ppelin biedt deze zomer een reeks van afleveringen uit de oude doos. Klik hier voor het uitzendschema.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

Playboy ziet meer brood in televisie, gaat van zachte naar harde content, want hij koopt drie hardcore seks TV kanalen voor 70 miljoen dollar, bijna 180 miljoen gulden. De van oorsprong papieren uitgave van volwassen content wil meer gaan verdienen aan de televisiekijkers en koopt de kabeltv-kanalen Hot Zone en the Hot Network van de Vivid Entertainment Group. De derde aankoop is het meer expliciete kanaal Vivid TV.

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Radio 1 wordt uit protest piraat… Radio 1 trekt ten strijde. De zender werpt, uit woede over het kabinetsbeleid, een illegale zender in de strijd voor een goede ontvangst: Radio Monique, genaamd naar Monique de Vries, de staatssecretaris van frequentieveiling.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

ICT-neergang nekt ook commerciële zenders. De tegenvallende inkomsten in de internet- en telecomsector hebben een negatieve invloed op de commerciële zenders in Nederland en Europa. Ook de oude media zijn te veel afhankelijk van advertentie-inkomsten uit die sector.

Terwijl bij de televisiezenders de aandacht voor de muziekfestivals groeit, steekt Studio Brussel elk jaar meer tijd en energie in zijn festivalprogramma ,,All areas”. Voor producer Jan Sprengers van ,,All areas” is Rock Werchter vanzelfsprekend: ,,Als er één zender is die op Rock Werchter moet staan, dan is het toch Studio Brussel!”

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen