Zoeken
Sluit dit zoekvak.

NOS streeft snel overleg met Feyenoord na

De NOS wil snel met voetbalclub Feyenoord om de tafel gaan zitten om te praten over de uitzendrechten van de thuiswedstrijden van Feyenoord. Aanleiding hiertoe is een brief van Feyenoord aan de NOS, waarin het aangeeft niet akkoord te gaan met de conceptovereenkomst waarin afspraken staan tussen Feyenoord en de NOS over deze uitzendrechten voor de komende drie voetbalseizoenen.

Basis voor de conceptovereenkomst vormt een raamcontract over de uitzendrechten van de thuiswedstrijden, die de Eredivisie NV dit voorjaar sloot met de NOS. De Eredivise NV treedt op als coördinator namens de 18 clubs in het betaalde voetbal. Deze 18 clubs gaven op 7 april 2001 het groene licht aan de raamovereenkomst, waarna de NOS het een en ander verder uitwerkte tot 18 individuele conceptovereenkomsten. Deze zijn op 25 juni naar alle Eredivisieclubs gestuurd.

Op basis hiervan hoopt de NOS met alle 18 clubs tot een definitief akkoord te komen over de uitzendrechten voor de thuiswedstrijden in de KPN-Eredivisie. Feyenoord heeft afgelopen maandag aan de NOS laten weten met de conceptovereenkomst niet akkoord te gaan. Waarmee exact wordt in de brief niet aangegeven. De NOS streeft er naar om spoedig van Feyenoord duidelijkheid te krijgen over de bezwaren die zij tegen de overeenkomst heeft.

De NOS hoopt hiermee op korte termijn met Feyenoord tot overeenstemming te komen, zodat de voetballiefhebber ook kan genieten van de samenvattingen van Feyenoord bij NOS Studio Sport in het nieuwe voetbalseizoen. Gelet op de constructieve samenwerking tussen beiden partijen in de afgelopen jaren heeft de NOS er alle vertrouwen in dat dat ook zal lukken.(M)

Gerelateerde berichten