Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Satelliet nieuws

In deze editie van Satelliet nieuws:

— o.a. Magicstar & DR Dish TV komen terug / nieuwe Tv Zender in Belgie / meer details Afrikaanse TV-Zender Utan / CCTV start met twee nieuwe zenders —

– Kort nieuws
– Arabsat 3A (26º Oost)
– Hot Bird (13º Oost)
– Sirius 2 (4.8º Oost)

Kort Nieuws

– Het Duitse radiostation MAGICSTAR zal vanaf 01 augustus 2001 weer te ontvangen zijn. Alleen zal voortaan op een andere satelliet worden uitgezonden.
Waarschijnlijk wordt dit de Eutelsat W3 (7º Oost). Volgens MAGICSTAR is het voorlopig niet mogelijk om op de belangrijkste satellieten voor Europa (19.2º Oost of 13º Oost) te gaan uitzenden. Op 20 juli 2001 zullen er meer details worden bekendgemaakt over welke satelliet, frequentie etc. MAGICSTAR te ontvangen zal zijn.

– Op 07 september 2001 zal DR. DISH TV, een programma voor satellietfreaks, met alleen maar sat.nieuwtjes, weer te zien zijn. Via de Intelsat 801 (31,5º West) zal op 11.485 GHz (V), symbolrate: 6.110 en FEC: 3/4 om 20.00 uur (Europese tijd !) DR DISH TV te zien zijn.

– In het Duitse ARD-Digitaalpakket op 19.2º Oost zal binnenkort ook SÜDWEST 3 – SWR 3 voor de provincie Rheinland-Pfalz ongecodeerd te ontvangen zijn. SÜDWEST 3 SDR voor de provincie Baden-Württemberg en SÜDWEST 3 voor de provincie Saarland waren al digitaal ongecodeerd te ontvangen.

– Het Chinese TV-netwerk CCTV is met 2 nieuwe TV-stations gestart. CCTV 10, een wetenschaps- en eduactieve TV-zender, en CCTV 11, waarop voornamelijk Chinese opera’s zullen worden uitgezonden. CCTV is het grootste netwerk in China met een bereik van 314 miljoen Chinese houshoudens, inclusief andere werelddelen, zoals in Europa CCTV 4 en CCTV 9.

– Het sportkanaal van het Britse commerciële ITV, oftewel ITV SPORTS CHANNEL, zal in augustus 2001 van start gaan. Dit zal via Sky Digital gecodeerd worden aangeboden aan hun abonnees.

– Het Afriaanse TV-station UTAN, United Tribes of Africa News Television, gaat binnenkort (waarschijnlijk 01 augustus 2001) met een internationaal TV-station starten. Er zullen voornamelijk kunst- en cultuurprogramma’s vanuit Afrika worden uitgezobden. Ook is er ruimte voor nieuws, sport en amusementprogramma’s. Vanaf 01 augustus kan men in o.a. in de V.S. en in Canada UTAN al ontvangen. In Europa zal op 01 september 2001 UTAN ongecodeerd te ontvangen zijn.

* Het TV-station YTV start binnenkort in België met uitzenden.

– EUROSPORT heeft bekendgemaakt dat zij binnenkort met een Duitse versie van EUROSPORT NEWS willen gaan starten.

ARABSAT 3A (26º Oost)
Analoog:
Op 11.977 GHz (V) is het Arabische TV-nieuwsstation ANN – ARAB NEWS NETWORK
ongecodeerd te ontvangen. (Audio: 6.60 MHz)

HOT BIRD (13º Oost)
Digitaal:
Op 11.604 GHz (H) zijn de Duitse radiostations BIG FM en PARTY RADIO gestopt met uitzenden op deze frequentie. Deze beide stations zijn nog wel ongecodeerd te ontvangen op 11.604 GHz (H), symbolrate: 27.500 en FEC: 5/6.

SIRIUS 2 (4.8º Oost)
Digitaal:
Op 12.303 GHz (H) is ASIANET UK niet meer op deze frequentie te ontvangen.

Heeft u Satelliet Nieuws E-mail Bernie Hoevenaars

Gerelateerde berichten