Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tilburg TV gaat regionaal

De programma’s en kabelkrant van Tilburg TV zijn vanaf zaterdag in een groot gedeelte van Midden-Brabant te zien.

Visie Marketing & Media BV, waar Tilburg TV onder valt, speelde al langer met uitbreidingsplannen. Maar het conflict met Essent Kabelcom gooide roet in het eten. Begin dit jaar dreigde Essent de commerciële omroep uit de lucht te halen, omdat Tilburg TV de kabelexploitant weigerde te betalen voor het doorgeven van het signaal.

Nu het conflict uit de wereld is, gaat Tilburg TV uitbreiden. “Vorige week hebben we met Essent het contract getekend”, vertelt directeur R. Schouten van Tilburg TV. Tilburg TV is vanaf komend weekeinde op kanaal 63 (8080mhz) te zien in de gemeenten Gilze en Rijen, Dongen, Goirle, Loon op Zand, Waalwijk en in het dorp Diessen. Later dit jaar wil de zender ook Moergestel gaan bedienen.

Het eerste programma dat de bewoners van deze gemeenten om 12.00-uur ‘s-middags kunnen zien is Kermis-Tv. Volgens Schouten komen er in de toekomst twee edities van Tilburg TV. “Een Waalwijkse editie, die waarschijnlijk Regio TV gaat heten en een Tilburgse editie. Het gaat dan voornamelijk om nieuwsuitzendingen.” Tilburg TV heeft nog meer uitbreidingsplannen. “We zijn met Essent ook in gesprek over de regio Den Bosch, dat zou dan de derde editie worden en Oisterwijk en De Kempen staan ook op de planning.” (Brabants Dagblad)

Gerelateerde berichten