Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vliegende start Radio 192

Oud Radio Veronica brengt de muzikale herinneringen uit vervlogen tijden terug via de AM 1332 Khz.

Sinds 4 juli j.l. is Nederland een radiostation rijker dat de luisteraar weer terug brengt in de muzikale gangen van zijn of haar geheugen. De fax staat niet stil. Sinds de start van het ‘jongste’ radiostation van Nederland Radio 192 maakt onze home page overuren op www.192goedidee.nl. aldus initiatiefnemer Michael Bakker. Niet alleen via e-mail wordt er gereageerd, ook krijgen wij, soms bijna huilende, mensen aan de lijn die het fantastisch vinden dat het oude zeezender gevoel weer terug is op de radio.

‘Het gevoel van nu, en de sfeer van toen’, ‘Golden Oldies’’50’s/60’s/70’s’, ‘Het zee zendergevoel’, ‘Familie radio’ en ‘Bekende presentatoren’’ zijn allemaal sleutelwoorden die Radio 192 typeren. Naast de ‘Golden Oldies’ zal Radio 192 ook aandacht besteden aan het nationale product en de top uit de diverse hitparades.

Een echt radiostation voor de specifieke doelgroep vanaf 25-49+ en met name diegene die de het zeezender tijdperk, de periode tussen 1960 en 1974, hebben meegemaakt. Deze vergeten luisteraars groep kunnen bij Radio 192 weer hun hart ophalen met muziek en de jingles (Herinnert u zich deze nog, nog…???) uit deze periode, en programma’s gemaakt door de bekende radio namen, die de radio van nu vorm gaven in de sixties en seventies. Ook zullen er diverse oude Radio Veronica programma’s uitgezonden worden.

Tineke de Nooy, Will Luikinga, Eddie Becker, Ad Bouman, Krijn Torringa, Edvard Niessing, Chiel Montagne zijn een paar van de namen die via Radio 192 te beluisteren zullen zijn. Maar ook de jonge lichting radiomakers zullen te horen zijn op Radio 192. Zoals Ruud van Zeeland, Peter Schavemaker, Jacob Hut, Thimon Schellevis en mede initiatiefnemer Michael Bakker.

Radio 192 is een groot gedeelte van Nederland te ontvangen op AM 1332 Khz ( Limburg, Noord, –en Zuid Holland, Midden – en Zuid Nederland). Maar ook via de kabel is Radio 192 te beluisteren. In het Gooi (98.0), Groot-Amsterdam en Noord-Holland (90.0). Uiteraard is Radio 192 via www.192goedidee.nl op het internet te beluisteren. (M)