Search
Close this search box.

Z@ppAchteruit is zomerhit

Z@ppAchteruit, het zomerprogramma op Z@ppelin met succesvolle programma’s uit het verleden, blijkt bij de doelgroep een zomerhit. In de afgelopen weken steeg het aantal kijkers tussen 3 en 12 jaar gestaag naar 65.000 vorige week, waarmee een marktaandeel van 41% werd bereikt. De waardering steeg naar 7.4.

Medio juni begon Z@ppelin in de ochtenduren met Z@ppAchteruit: herhalingen van populaire programma’s als De Zevensprong (NCRV), Floris (NPS), Thomas en Senior (NCRV), De Film van Ome Willem (VARA) en Lotta uit de Kabaalstraat (VPRO). Het laatstgenoemde programma was vorige week het meest bekeken kinderprogramma. Het trok 120.000 kijkers (marktaandeel 50%).

Het succes van deze bijzondere zomerprogrammering werd in de loop van de maand juli zichtbaar:

Week 27: gemiddeld 20.000 kijkers
Week 28: gemiddeld 35.000 kijkers
Week 29: gemiddeld 45.000 kijkers
Week 30: gemiddeld 65.000 kijkers

Het voorlopig hoogtepunt viel op maandagochtend 23 juli. Die ochtend keken gemiddeld 90.000 mensen. Mede door dit succes steeg het marktaandeel van Z@ppelin in week 30 bij de doelgroep (3 –12 jaar) naar 30%; het hoogste percentage sinds de lancering van Z@ppelin in september van het vorig jaar. Z@ppAchteruit loopt nog tot en met vrijdag 31 augustus.(M)

Gerelateerde berichten