Search
Close this search box.

Komkommer-nieuws op Woensdag 8 Augustus 2001

[05.00 uur]

Zondag 12 Augustus zal het 2e Airpeace FM Free Outdoor Dance Festival volledig in het teken staan van hardhouse. Ook dit keer komen er weer veel Top Deejays naar Almere. Het free Outdoor Dance Festival aan het Atlantisstrand te Almere begint weer om 14.00 en eindigd om middennacht. De line-up is Clive-King (hardhouse exploison) Chrizz (Clubtempo) Pavo (Mysteryland) Alpha Twins (Qlimax) DJ Edo (Trance Budha) The Prophet (Qlub Tempo) DJ Misha & Bubba (Trance Nation). De weervoorspelling zijn goed, zorg dus dat je optijd erbij bent en vergeet je zwembroek niet.

De single My Way van de onlangs gestorven Herman Brood is deze week op vier binnengekomen in de Megatop 100. Platenmaatschappij BMG besloot het lied op veler verzoek uit te brengen na de zelfmoord van de zanger.

De legendarische oud-piraat Radio Groeistad uit Zoetermeer heeft sinds deze week een eigen website waar teruggeblikt wordt naar de roerige tachtiger jaren. Met geluidsfragmenten en jingles is het radioverleden terug te luisteren en de foto’s, kantenknipsels en processen-verbaal geven een beeld van hoe heet het er toen aan toe ging. De website is nog in opbouw en wordt binnenkort uitgebreid met een uitgebreide “story of…” en nog meer programmafragmenten van deejay’s waarvan sommigen regionaal of landelijk actief zijn. Je kunt de website vinden op http://www.groeistad.nl.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

De gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar zijn mogelijk het vliegwiel voor lokale televisie in Venray. Dat blijkt uit een nog niet naar buiten gebracht voorstel voor een publiciteitscampagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, volgend jaar maart. Televisie moet daarin een belangrijke rol gaan spelen. Het voorstel is afkomstig van het Venrayse communicatiebureau Peterink & Partners. Het bureau werkt samen met de plaatselijke uitgever Van den Munckhof en de lokale omroep LOV. Die zal, als televisie in Venray haalbaar blijkt, de reguliere uitzendingen gaan verzorgen. Het voorstel ligt op dit moment bij mogelijke financiers en sponsors, waaronder de gemeente en de stichting CAI, de voormalige eigenaar van het Venrayse kabelnet.

Mobiele telefoons moeten voortaan voldoen aan stricte EU-grenswaarden voor elektromagnetische straling. Overigens liggen de stralingsniveaus van gsm-toestellen nu al gemiddeld 50 procent onder de nieuwe normen. De nieuwe stralingslimiet is gesteld op 300 gigahertz.

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Paul de Leeuw opent op vrijdag 24 augustus op het Museumplein in Amsterdam de Uitmarkt. Dit evenement begon in 1978 als een vorm van vertier voor mensen die op het Leidseplein in Amsterdam in de rij stonden om kaartjes te kopen voor het culturele festival de Kunst-10-Daagse. Een aantal buitenoptredens en een kleine informatiemarkt bood hen wat afleiding. Inmiddels is de Uitmarkt uitgegroeid tot de nationale opening van het culturele seizoen met gratis optredens van honderden artiesten.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Muziekorganisatie Conamus en het Nationaal Pop Instituut beginnen een campagne om Nederlandse popmuziek te promoten in Duitsland. Staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) geeft op 18 augustus in Keulen het startsein voor de campagne die MusicXport.nl heet. Zo zal MusicXport.nl de komende tijd Arling & Cameron, Barthezz, Ellen ten Damme en Judith onder de aandacht van Duitse popliefhebbers proberen te brengen.

Het nettoverlies van mediaconcern SBS Broadcasting, eigenaar van de Nederlandse televisiezenders SBS 6, Net 5 en Fox 8, is in het eerste halfjaar uitgekomen op $ 41,575 mln, meer dan in dezelfde periode vorig jaar ($ 23,327 mln). Dat heeft SBS dinsdagmorgen voorbeurs bekendgemaakt. Het verlies over het tweede kwartaal was $ 17,2 mln, terwijl dat in het eerste kwartaal van dit jaar $ 24,4 mln was.

Het Nederlandse internetfilter bedrijf X-stop Nederland uit Hendrik Ido Ambacht is failliet. Het bedrijf was ondermeer verkoper voor de filtersoftware van de internetdienst van de Evangelische Omroep.
Lees hier verder

De populariteit van de Ronde van Frankrijk als tv-kijksport blijft groeien. 2.755.000 Vlamingen volgden in juli ten minste een kwartier van de rechtstreekse uitzendingen op TV1. Met het Tourjournaal erbij waren het er zelfs 3.125.000 (57 procent van de bevolking).
Lees hier verder

De televisiekijker hoeft zich de komende jaren geen zorgen te maken over het voetbalaanbod op de publieke netten. Samenvattingen van competitieduels uit de eredivisie, Europees bekervoetbal, grote kampioenschappen: de NOS heeft het allemaal in huis en gaat er uitgebreid verslag van doen.
Lees hier verder

‘Canal+, de abonnee-tv-zender, wil volgend seizoen pay per view introduceren bij Eredivisie-voetbal. Dat wil zeggen dat sommige wedstrijden van de drie topclubs Ajax, Feyenoord en PSV alleen te zien zullen zijn voor mensen die voor die ene wedstrijd betalen.’
Lees hier verder

,,Hallo Brabant, dit is een vakantiegroet uit Canada. We zijn hier naartoe geëmigreerd een half jaar geleden en wij luisteren ’s avonds even naar Omroep Brabant. Je snapt niet hoe het kan, maar het is wel leuk.” Het citaat komt uit het gastenboek van Omroep Brabant, dat net als de meeste andere radiostations de mogelijkheid biedt om via internet overal ter wereld naar zijn programma’s te luisteren.’
Lees hier verder

‘Sinds enkele maanden wordt het verkeer in Frankrijk overspoeld door gewone personenauto’s met reclame op de achterruit. Het nieuwe publicitaire concept komt van de jonge start-up Originalcom uit Straatsburg en wordt volgende maand ook in Nederland geïntroduceerd.’
Lees hier verder

Wie zelf thuis de ideale televisie-avond bijelkaar wil sprokkelen, heeft een videorecorder nodig. Zaterdagavond wilde ik naar een BBC-documentaire kijken over Douglas Adams, de in mei overleden auteur van The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Maar ik wilde ook – ik kan me echt niet meer herinneren waarom – een door Marcel van Dam geleide discussie over de multiculturele samenleving zien. Dus keek ik uit acute nieuwsgierigheid naar Adams en nam ik Van Dam even op en wat heb ik daar nu een spijt van.
Lees hier verder

Nou, eerst maar even iets bekennen. Toen ik zag dat BNN (omroep met als motto: effe lekker knallen) een programma ging uitzenden over `taboekwalen’ als overbeharing, incontinentie en Gilles de la Tourette, dacht ik: dat wordt aapjes kijken. Dat wordt een programma waarin een schreeuwerige presentator de wereld verdeelt in wijtjes (hij en de kijkers) en zijtjes (de zieke zielepoten) en ons zo veilig als in een safaripark langs de stumpers der natuur loodst, waarna we voluit blij kunnen zijn dat wij `het’ niet hebben.
Lees hier verder

De Brabantse busmaatschappij BBA overweegt een verbod in te stellen op mobiel bellen in de bus. Veel chauffeurs zeggen ernstig gestoord te worden door het belgedrag van reizigers. Ook passagiers klagen over toenemende onrust in de bus door het gsm-gebruik.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten