Search
Close this search box.

Voetbal blijft te zien op TV Gelderland

TV Gelderland blijft toch wedstrijdbeelden uitzenden van Vitesse, NEC en De Graafschap. De omroep pakt voortaan op maandagavond uit met het Gelderse betaald voetbal. Het populaire programma De Verlenging verhuist daartoe van zondagavond laat naar maandagavond vroeg. Dat blijkt uit de presentatie van de nieuwe winterprogrammering.

De regionale zender liet eerder weten noodgedwongen van uitzending af te zien, omdat de eigenaren van de beelden – NOS en de NV Eredivisie – vanaf september uitzending op zondagavond verbieden. TV Gelderland zocht daarom noodgedwongen een alternatief in een sporttalkshow zonder actuele voetbalbeelden.

De hoofdredactie van de omroep is daarop terug gekomen naar aanleiding van massale reacties van kijkers, die De Verlenging liever op maandag zien dan helemaal niet. Hoofdredacteur Jos Campman: ‘We hebben nu de garantie alle beelden van alle wedstrijden te kunnen uitzenden. Maar meer dan in het verleden is er aandacht voor analyses, reacties, commentaren en gesprekken met bijvoorbeeld trainers. Presentator Pascal Kamperman speelt daarbij een centrale rol.’ [E]

Gerelateerde berichten