Search
Close this search box.

Kort nieuws op Maandag 10 September 2001

[05.00 uur]

Goedemorgen.

Radio West is sinds afgelopen vrijdag met een andere invulling begonnen van de programma’s op vrijdag. Zo presenteert Eva Smit tussen 9.00 en 12.00 een nieuw consumentachtig magazine met onder meer de Westtest, de ombudsrubriek, missers van instanties, bewegingstips en een studiogast uit het nieuws. Het vrijdagmiddagprogramma staat tussen 14.00 en 17.00 uur in het teken van een bijzondere zoektocht. Presentator Jurgen van den Berg zet daarin ‘alles op alles’ om iets of iemand binnen drie uur tijd te vinden. Het kan gaan om het opsporen van een vroegere jeugdliefde, maar ook hele adere dingen.

Loes Luca en Paul de Leeuw vertolken de hoofdrollen in een muzikale verfilming van Ja Zuster, Nee Zuster. De familiefilm, naar de gelijknamige televisie-serie uit de jaren 60, komt in het najaar van 2002 in de bioscopen. De film wordt geregisseerd door Pieter Kramer. De Avro zendt de film als vierdelige serie op tv uit.

Wilt u helemaal op hoogte zijn van de laatste nieuwsfeiten, surf naar de Zerobase afdeling op de RadioWereld

De Britse dj Fatboy Slim heeft tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards in New York 6 prijzen in de wacht gesleept. Hij was met zijn video ‘Weapon of Choice’ genomineerd voor 9 awards. De dj kreeg de onderscheidingen voor onder meer de beste regie en de beste choreografie. Videoclip van het jaar werd ‘Lady Marmalade’ van Christine Aguilera, Eve, Mya en Pink.

Het weekblad Party moet zanger/presentator Gordon en zijn vriend 15.000 gulden betalen. De twee voelden zich in hun privacy aangetast door een verhaal in het roddelblad. Het roddelblad publiceerde enige weken geleden een verhaal waarin onder meer stond dat de partner van Gordon een afdankertje was vanwege eerdere relaties met bekende Nederlanders als Carlo Boszhard en Eddy Keur.

RadioWereld is op zoek naar een YorinFM Reporter. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld over YorinFM.

U2-zanger Bono is druk bezig allerlei artiesten bij elkaar te krijgen om een cd op te nemen waarvan de opbrengst naar aidsslachtoffers gaat. Bono wil gaan concurreren met Band Aid, het concert tegen de honger in Afrika in 1985. Het nummer komt op Wereldaidsdag, 1 december, uit. De opbrengst gaat naar gezondheidsklinieken in Afrika.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Radio Noord-Holland doet vandaag vanaf 13.30 uur live verslag van het bezoek van Maxima en Willem-Alexander aan Amsterdam.

SBS6 mag niet doorgaan met het uitzenden van het programma ‘Paradepaarden’. Dat heeft de president van de rechtbank in Amsterdam in kort geding bepaald. Volgens de rechter lijkt het paardenprogramma teveel op ‘Hemel op Paarden’, dat verleden seizoen door RTL4 werd uitgezonden. SBS weet nog niet of het tegen de uitspraak in beroep gaat.

The New York Times heeft in mei, juni en juli voor het eerst winst gemaakt op zijn online-activiteiten. Ondanks een verminderd advertentievolume wordt nog steeds geen toegangs- of abonnementsgeld gevraagd voor de NYT-websites. De winst komt uit een combinatie van betaalde diensten.

Een overzicht van de televisieprogramma’s die de Nederlandse zenders die avond brengen. Heel minimaal, zonder aanvullende informatie, maar wel overzichtelijk is vanavondoptv.nl. Voor wie wat meer informatie wenst kijkt bij veronica.

The Walt Disney Company en News Corporation, het moederbedrijf van Twentieth Century Fox, gaan een joint venture oprichten om samen entertainment content on demand aan te bieden. Nieuwe films van The Walt Disney Studios, Twentieth Century Fox en Miramax Films zullen nog voordat deze beschikbaar komen via pay-per-view diensten exclusief verkrijgbaar zijn via Movies.com. Het domein movies.com is reeds in handen van Disney en biedt momenteel informatie over films.

De gemeente Velsen wil vanaf volgend jaar delen in de winst van dansfestival Dance Valley. Tijdens de gemeenteraadsvergadering onstond op vrijdag onrust, omdat de organisatie van Dance Valley weinig toeschietelijk is geweest in het meebetalen aan het onderzoek naar wat er allemaal mis ging in de nacht van 4 op 5 augustus.
Lees hier verder

PCM Uitgevers stopt grotendeels met zijn internetactiviteiten, ondergebracht bij PIM (PCM Interactieve Media). De sites van krantentitels, waaronder Het Parool, de Volkskrant en NRC Handelsblad worden teruggesnoeid tot een ’teletekst-achtig’ minimum. PCM stak jaarlijks dertig miljoen gulden in internet, maar moet drastisch bezuinigen omdat de advertentiemarkt inzakt en de oplages dalen. PIM-directeur Peter van Dijk komt binnen drie weken met voorstellen om de kosten ‘aanzienlijk’ te reduceren.
Lees hier verder

Dagbladuitgever Wegener heeft geen plannen om zijn internetactiviteiten te saneren. De uitgever van regionale dagbladen werkt aan een verdere samensmelting van de papieren kranten met de internetedities.
Lees hier verder

Vandaag betrekt een nieuwe groep bewoners het Big Brother-huis, vanaf komende vrijdag zijn hun perikelen weer dagelijks op tv. De derde serie moet een echte veldslag worden en heet dus ‘The Battle’. Presentator Patty Brard: ,,Big Brother lijkt een beetje op het verhaal van mijn leven.”
Lees hier verder

Op 2 oktober bestaat de Nederlandse televisie 50 jaar. De publieke omroep pakt uit met een feestavond vol nostalgische fragmenten. De commerciëlen zijn teleurgesteld. En de mediakenners ook: die hadden op een cultuurhistorisch interessanter programma gehoopt. Toen in 1976 de Nederlandse televisie haar 25-jarig jubileum vierde, zond de NOS vier programma’s van een uur uit waarin de rol van het medium werd geëvalueerd. Een dure grap heetten de door Berend Boudewijn en Jef Rademakers vervaardigde uitzendingen, die een half-satirische, half-serieuze poging deden om wezenlijke vragen te beantwoorden.
Lees hier verder

De kranten van PCM Uitgevers houden ieder vast aan een eigen volwaardige website. De hoofdredacteuren verwerpen de suggestie van de directie dat er kan worden volstaan met een ’teletekst-achtige’ dienst. Over de invulling van de sites lopen de inzichten uiteen.
Lees hier verder

Bij uitgeversconcern PCM is flinke onrust ontstaan over het opdoeken van de internetpoot PIM. De centrale ondernemingsraad zal zich met kracht verzetten tegen eventuele gedwongen ontslagen door het snoeien bij internetactiviteiten. PCM, uitgever van onder meer deze krant, wil alleen nog internetprojecten financieel ondersteunen als die volgend jaar al geld opleveren. Voor internetsites als Consuweb.nl, En.nl en Bekpek.nl lijken de dagen geteld.
Lees hier verder

Dagbladen zouden toegangsprijzen op internet moeten vragen. Zo kunnen ze sneller uit de kosten komen, zeggen deskundigen. Nu kiezen ze internet als mikpunt van bezuinigingen. PCM heeft donderdag de stekker uit de interactieve dochter getrokken.
Lees hier verder

De Britse dj Fatboy Slim heeft tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards in New York zes prijzen in de wacht gesleept. Hij was met zijn video ‘Weapon of Choice’ genomineerd voor negen awards. Hij kreeg de onderscheidingen uiteindelijk voor onder meer beste regie en beste choreografie. Videoclip van het jaar werd ‘Lady Marmalade’ van Aguilera, Lil’ Kim, Mya, Pink en Missy Elliott.
Lees hier verder

Uitgeversconcern PCM gaat fors snijden in de internetactiviteiten. Dat betekent dat de krantensites van onder meer Trouw, de Volkskrant en NRC Handelsblad op losse schroeven komen te staan. Dit geldt ook voor andere on-line uitgaven van PCM zoals de nieuwssite EN.nl en de vacaturesite Clickwork. Werknemers zeggen dat ze gisteren te horen hebben gekregen dat Pim, de interactieve poot van PCM, wordt opgedoekt. Daarmee zouden 130 banen verdwijnen.
Lees hier verder

Uitgeverij PCM stopt met het grootste deel van haar activiteiten op internet. Van de internet¿edities van haar dagbladen, waaronder de Volkskrant, wil PCM slechts een ’teletekst-achtige toepassing’ overhouden. Het bedrijfsonderdeel PCM Interactieve Media (PIM) wordt opgeheven. Bij PCM werken ongeveer 130 mensen op internet-afdelingen. Een flink aantal arbeidsplaatsen zal verdwijnen.
Lees hier verder

De opbrengsten uit de landelijke dagbladen staan al jaren onder druk. Maar pas vorig jaar zomer begon PCM Uitgevers internet te zien als alternatieve inkomstenbron. Inmiddels heeft PCM zich alweer bedacht: de internet¿divisie wordt onttakeld.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.