Search
Close this search box.

Programmering op Nederlandse tv zenders

De gezamenlijke omroepen hebben besloten op Nederland 2 de gehele woensdag berichtgeving over de aanslagen in de Verenigde Staten te verzorgen. Daarmee vervalt Nederland 1 als zogenoemd calamiteitennet, een keuze die volgens een NOS-woordvoerder is gemaakt omdat er minder nieuws wordt verwacht dan dinsdag.

Publieke omroepen
Op Nederland 1 en 3 zijn de bulletins van het NOS Journaal wel langer dan gebruikelijk. Net als dinsdag worden er op Nederland 2 de hele dag geen reclames uitgezonden omdat die door de publieke omroepen ,,niet wenselijk” worden geacht.

Voetbal wedstrijden
Omdat de UEFA heeft besloten alle voetbalduels voor woensdag en donderdag af te gelasten, wordt de programmering op Nederland 2 woensdagavond niet gestoord door de wedstrijd in de Champions League tussen Bayern München en Feyenoord. Op Nederland 1 zendt de NOS rond half twee wel de dinsdag gespeelde wedstrijd Roda JC-Fylkir integraal uit.

Commerciële omroepen
De zenders van de Holland Media Groep (HMG) zenden op RTL4 en Yorin wel reclame uit, maar die wordt inhoudelijk gescreend. Als een reclame als niet passend wordt beschouwd, krijgt de klant de mogelijkheid het filmpje kosteloos uit het uitzendschema te halen. Rond de extra nieuwsblokken van RTL Nieuws wordt geen reclame uitgezonden.

RTL5, eveneens HMG-zender, geldt de hele dag als nieuwszender en wordt niet onderbroken door reclame. De programmaleiding van Yorin bekijkt of programma’s die voor later in de week gepland stonden, zoals Schiphol Airport, wel kunnen worden uitgezonden. Ook is de grootscheepse reclamecampagne die in de stijgers stond voor ‘Big Brother: The Battle’ afgeblazen. Het programma gaat vooralsnog eind van de week wel op Yorin van start.

Van de SBS-zenders (SBS6/Net5/V8) geldt SBS6 als nieuwszender. De hele dag worden daar extra nieuwsbulletins uitgezonden, afgewisseld door series als De Dierendokter. Een woordvoerder kon nog niet aangeven of er bij SBS reclameblokken vervallen of worden aangepast. (ANP)

Gerelateerde berichten